Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, anulat de Poliţia Argeş

GALERIE
catalin radulescu
  • catalin radulescu
- +

Poliţiştii argeşeni au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

”Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale vă informăm că Inspectoratul de  Poliţie Judeţean Argeş a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere. De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deţinere a armelor”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş într-un punct de vedere dat publicităţii vineri după-amiază.
 
IPJ Argeş nu menţionează numele lui Cătălin Rădulescu, însă parlamentarul argeşean este persoana care a făcut publice declaraţii cu privire la faptul că deţine o armă letală despre care a spus, într-un interviu, că este pregătit să o folosească.
 
Conform comunicatului IPJ Argeş, ”în urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.
 
Surse locale au declarat pentru News.ro că acasă la deputatul Constantin Rădulescu au fost descoperite arma de vânătoare pe care acesta o deţinea în mod legal, precum şi arma de tip AKM pe care palamentarul o ţinea ca armă de colecţie, care este funcţională, dar pentru care deputatul nu are drept de a deţine muniţie şi pe care trebuia să o asigure cu o piedică în zona trăgaciului. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este şi motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei.  
 
În urma controlului, a fost descoperită, de asemenea, muniţie care nu era pentru arma de vânătoare.
 
Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu pentru "Adevărul", că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."
 
Cătălin Rădulescu a declarat, marţi, la Parlament, că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă "neautorizat" Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.
 
Tot marţi, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Şi Poliţia Judeţeană Argeş a anunţat că s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.
 
Vineri, liderul filialei judeţene PSD Argeş, Şerban Valeca, a spus că declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu au adus ”un prejudiciu imens” PSD, dar că filiala nu a convocat Biroul Permanent Judeţean pentru a discuta atitudinea acestuia întrucât a avut alte priorităţi.
 
La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este "foarte puţin probabil” ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, în condiţiile în care afirmaţiile sale privind protestatarii sunt "de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sancţiunea maximă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri