Persoanele care trăiesc singure au un regim alimentar dezechilibrat, periculos pentru sănătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Persoanele care trăiesc singure au un regim alimentar dezechilibrat, periculos pentru sănătate

GALERIE
persoane singure
  • persoane singure
- +

Persoanele care trăiesc singure au un regim alimentar dezechilibrat, care le afectează sănătatea, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici, condusă de Annlijn Conklin, de la Centrul de cercetare privind alimentaţia şi activitatea (CEDAR), relatează joi site-ul www.topsante.fr.
Potrivit cercetării, izolarea nu afectează doar sănătatea mentală a persoanelor, ci şi pe cea fizică. Echipa de cercetări a analizat datele din studiul britanic intitulat 'EPIC - Norfolk', care a recrutat circa 25.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani ce au participat la o anchetă europeană pe tema sănătăţii. Timp de 20 de ani, aceşti voluntari au fost supravegheaţi de medici care le-au analizat regimul alimentar, modul de viaţă şi apariţia bolilor cronice, precum cancerul sau diabetul.
Dacă studiul a arătat deja că persoanele care consumă mai multe legume şi mâncăruri echilibrate prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a se îmbolnăvi de diabetul de tip 2, Annalijn Conklin a explicat că, în calitate de cercetător în 'epidemiologie socială', este deosebit de interesată să studieze legătura dintre relaţiile sociale ale persoanelor, lipsa de contact cu prietenii şi familia şi regimul alimentar. 'Graţie noilor noastre cercetări, înţelegem mai bine legăturile dintre viaţa socială, regimul alimentar şi sănătate. Rezultatele arată, în fapt, că statutul matrimonial al persoanelor în vârstă are un impact semnificativ asupra calităţii alimentaţiei lor', a spus Conklin.
Potrivit acesteia, comparativ cu adulţii care trăiesc în cuplu, persoanele de peste 50 de ani izolate au mâncat de 2,3 ori mai puţine legume pe zi. Fără nicio surpriză, singurătatea influenţează obiceiurile persoanelor vârstnice, sănătatea şi alimentaţia acestora.
Cercetătoarea a arătat totodată că 'singurătatea este mai nocivă decât obezitatea, alcoolul şi lipsa activităţii fizice' şi că 'a fi singur este la fel de nociv ca a fuma 15 ţigări pe zi'. (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.