Pesedizare până la capăt la Aeroport: fostul manager, scos şi din CA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Pesedizare până la capăt la Aeroport: fostul manager, scos şi din CA

După înlocuirea sa controversată la conducerea regiei, lui Alexandru Anghel i se pregăteşte şi revocarea din CA.

GALERIE
Anghel Aeroport
  • Anghel Aeroport
- +

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean programată pentru săptămâna viitoare abundă în proiecte de instalări şi revocări din funcţii şi mandate. Unele proiecte sunt dintre cele amânate la şedinţa trecută, când consilierii opoziţiei au prins pe picior greşit tabăra adversă şi au respins iniţiativele înregistrate cu mai puţin de cinci zile înainte de şedinţă.

Capul de afiş al ordinii de zi - care, până ieri, avea deja 44 de puncte - este propunerea de revocare a lui Alexandru Anghel din Consiliul de Administraţie al Aeroportului. De data aceasta, conducerile şi serviciile administrative al CJ şi RA Aeroportul s-au întrecut pe ele însele în argumentarea şi supramotivarea propunerii de revocare din funcţie a fostului director general al Aero­portului - care mai deţine acum doar acest mandat din Consiliul de Administraţie. Până şi renunţarea lui Cătălin Bulgariu la locul său din CA, ca urmare a câştigării în mod discutabil a şefiei Aeroportului, va fi supusă votului consilierilor abia spre sfârşitul şedinţei. Amintim că în Consiliul de Administraţie sunt numai şase membri în loc de şapte, pentru că Ministerul de Finanţe încă n-a apucat să-şi desemneze reprezentantul. Cu şase membri, dintre care cinci votează întotdeauna în bloc, reprezentativitatea este mai mare decât dacă ar fi număraţi doar patru, adică fără Bulgariu.

Lui Alexandru Anghel i se reproşează că nu a participat la unele şedinţe ale CA sau că nu a rămas până la sfârşitul dezbaterilor, că nu a întocmit diverse rapoarte, dar mai ales că s-a adresat instanţei după ce a fost „suspendat“, apoi i s-a interzis pus şi simplu accesul pe Aeroport, pentru ca în final să-i fie revocat mandatul de director general. Relaţia lui Anghel cu presa este un alt motiv invocat în propunerea de excludere din CA, în condiţiile în care comunicarea Aeroportului cu mass-media se rezumă, de regulă, doar la anunţarea volumului lunar de trafic şi la lansarea (nu şi suspendarea) unor curse.

Spre deosebire de „dosarul“ lui Anghel, care însumează 28 de pagini - între care şi un cod de etică al administratorului de aerogară - cererea lui Cătălin Bulgariu de renunţare la mandatul său din CA numără doar cinci pagini. Lipseşte, de exemplu, planul de management pe care noul director l-a promis încă de la şedinţa de luna trecută a CJ. Bulgariu condiţionase atunci demisia din CA de aprobarea acestui plan. Plan de management există la susţinerea unui alt proiect, cel de numire a lui Dan Doboş în funcţia de manager al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“. În fine, un alt proiect prevede suspendarea contractului de management al lui Traian Mocanu şi numirea unui manager interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.