anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Advertorial

Peste 1.300 de candidați în primele 7 zile de admitere la TUIASI și concurență record la Arhitectură. Înscrierile continuă până pe 23 iulie! (P)

GALERIE
admitere 2022 (1)admitere 2022 (7)admitere 2022 (9)
 • admitere 2022 (1)
 • admitere 2022 (7)
 • admitere 2022 (9)
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) continuă admiterea până pe 23 iulie, după o primă săptămână cu rezultate de succes.

Peste 1.300 de candidați unici și-au depus dosarele în perioada 4 – 11 iulie la cele 11 facultăți ale TUIASI, iar numărul acestora continuă să crească, situația în timp real putând fi urmărită de toți cei interesați pe platforma unică pusă la dispoziție de către specialiștii TUIASI.

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” și-a încheiat perioada de admitere pe 7 iulie, înregistrând o concurență record a ultimilor ani: 275 de candidați pe 100 de locuri, deci 2,75 de candidați / loc. Pe data de 9 iulie a avut loc și proba scrisă pentru a putea selecta cei mai buni elevi care doresc să urmeze o carieră în arhitectură.

Cursa nu e încheiată însă pentru ceilalți 175 de candidați care nu au prins un loc la Facultatea de Arhitectură: pe baza sistemului inovativ introdus de Politehnica ieșeană, un candidat se poate înscrie cu același dosar și cu aceeași taxă la toate specializările pe care le dorește de la 3 facultăți ale TUIASI.

Dacă va dori să se înscrie la mai multe specializări, de la celelalte opt facultăți ale universității, acesta va plăti o taxă suplimentară de 100 de lei.

Toate detaliile legate de admitere pot fi consultate pe site-ul universității.

Admiterea se poate realiza pe platforma online, gândită de către specialiștii TUIASI să fie cât mai interactivă și ușor de utilizat de către toți absolvenții, dar și la o serie de puncte organizate de fiecare facultate în parte. Profesorii și studenții universității sunt acolo pentru a-i ajuta pe candidați să completeze formularele și să ia cele mai informate decizii cu privire la viitorul lor.

Perioada de înscrieri se va încheia la Facultatea de Automatică și Calculatoare pe 14 iulie, proba scrisă fiind programată pentru 19 iulie, dar va continua pentru celelalte facultăți până la data de 23 iulie inclusiv. Echipa universității a creionat și o serie de răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări din partea tinerilor absolvenți, pe care le-a publicat la acest link.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va scoate anul acesta la concurs un număr de 6.500 de locuri la concursul de admitere, dintre care 3.400 sunt la licență, 2.900 la master și 200 la doctorat. În ceea ce privește locurile la buget, fără taxă, finanțate de statul român, doar la licență vor fi aproximativ 2.400, incluzând și locurile destinate românilor de pretutindeni, la master vor fi 1.350 și 120 la doctorat.

Cu excepția Facultăților de Automatică și Calculatoare și de Arhitectură, care au probe scrise, specifice profilului, admiterea la facultățile TUIASI se face pe baza mediei de bacalaureat sau în combinație cu media de la o disciplină a aceluiași examen, cum ar fi matematica la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. În cadrul fiecărei facultăți, candidații sunt ierarhizați în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere și în limita locurilor aferente fiecărui domeniu de studii.

Comisiile de admitere de la fiecare facultate în parte verifică zilnic dosarele candidaților înscriși și confirmă legalitatea înscrierii. Dacă se constată nereguli, candidaților li se solicită clarificări sau completări ale documentelor.

Confirmarea ulterioară a locului se va face prin depunerea / transmiterea actelor ȋn original. Rezultatele finale ale admiterii, sesiunea de vară, vor fi făcute publice până pe 31 iulie. Sesiunea de admitere din toamnă este programată pentru 5 – 16 septembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.