Peste 1.300 de tineri fermieri din județul Iași au primit bani de la stat în 2016
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Peste 1.300 de tineri fermieri din județul Iași au primit bani de la stat în 2016

GALERIE
apia iasi
  • apia iasi
- +

Agricultorii şi fermierii ieşeni au primit prin APIA anul trecut peste 200 milioane de lei, ajutor de la stat, în doar cinci scheme. 

La sediul din Copou s-au plătit peste 85.000 de cereri de finanţare la schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, Plata pentru practici agricole benefice pentru climă, Plata pentru tineri fermieri şi Schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal. La plata unică pe suprafaţă au fost plătite peste 23.100 de cereri în 2016, pentru o suprafaţă de teren de peste 246.900 hectare. Suma totală care a ajuns la agricultori a depăşit cuantumul 106,5 milioane de lei.

La Plata redistributivă s-au plătit peste 27.000 de cereri, pentru o suprafaţă de peste 100.000 de hectare, suma alocată fiind de peste 10 milioane de lei. Şi Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu a înregistrat peste 23.000 de cereri plătite, pentru o suprafaţă de peste 244 mii de hectare. Suma plătită a depăşit 62,4 milioane de lei. Tot de la stat au primit ajutoare şi tinerii fermieri, la APIA Iaşi înregistrându-se 1.332 de cereri plătite, pentru 16.800 de hectare de teren, suma totală a plăţilor fiind de 1,7 milioane de lei. Cea de-a cincea schemă de care amintim este cea de sprijin cuplat în sectorul vegetal, unde s-au plătit 480 de cereri. Astfel, s-au plătit peste 25,9 milioane de lei pentru 15.600 de hectare de teren agricol. „Sprijin cuplat se acordă pentru nu mai puţin de 18 culturi. La Iaşi s-au efectuat plăţi pentru culturi de: soia, lucernă, sfeclă de zahăr, cartofi de sămânţă, mazăre boabe pentru industrializare, mere pentru industrializare, cireşe şi vişine pentru industrializare, legume cultivate în sere, legume cultivate în solarii, tomate şi castraveţi pentru industrializare“, au precizat reprezentanţii APIA Iaşi într-o situaţie a plăţilor efectuate anul trecut. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.