Peste 15.000 de ieşeni îşi plătesc taxele online. De unde sunt aceştia?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Peste 15.000 de ieşeni îşi plătesc taxele online. De unde sunt aceştia?

Tot mai multe primării din judeţ se înrolează în sistemul Ghiseul.ro.

GALERIE
taxe online
  • taxe online
- +

Plata taxelor şi impozitelor în mediul electronic începe să devină o normalitate la Iaşi. Tot mai multe primării din judeţ se înrolează în sistemul Ghiseul.ro pentru a putea oferi o astfel de facilitate locuitorilor. În prezent, cetăţenii din 12 oraşe şi comune îşi pot plăti taxele online, iar peste 15.500 de ieşeni s-au înregistrat în sistem pentru a putea avea această posibilitate.

Pri­măria care a dat startul a fost cea din Miroslava, unde acum sunt înregistraţi 1.403 de utilizatori. A urmat apoi Iaşul, iar în prezent sunt 14.105 de persoane care plătesc taxele online prin Ghiseul.ro, mai multe decât la Cluj, dar mai puţine faţă de Timişoara şi Galaţi. La Paşcani sunt doar 24 de utilizatori, iar în Bârnova 19.

În rest, numărul de utilizatori este mult mai mic, dar poate şi din cauza faptului că această facilitate nu este îndestul popularizată în rândul cetăţenilor: Valea Lupului (4), Târgu Frumos (3), Aroneanu (1), Ciorteşti (1), Leţcani (1), Movileni (1), Scobinţi (1) şi Cotnari (niciunul).

Este bine de ştiut că, prin Ghiseul.ro, se pot efectua plăţi inclusiv către ANAF. Datele de acces în sistem pot fi solicitate acum şi online, folosind cardul bancar, anterior fiind disponibilă doar varianta deplasării la instituţia publică înrolată în sistem. Ghiseul.ro pune la dispoziţie şi un serviciu prin care se pot efectua plăţi fără autentificare în sistem, dar, pentru a face lucru, trebuie să aveţi cunoştinţă despre valoarea totală a impozitelor şi taxelor datorate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.