Peste 150 de lucrări de pictură, grafică și sculptură la expoziţia „Generații”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Peste 150 de lucrări de pictură, grafică și sculptură la expoziţia „Generații”

GALERIE
Amintire2345678
 • Amintire
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
- +

Pentru a marca a XII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. Artiști consacrați - Florentin Vesa (București), Liliana Dumitriu (Bacău), Nicolae Suciu (Baia Mare) și Grigore Bejenaru (Iași) - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași expun lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată până pe 12 iunie.
 

Vernisajul a avut loc vineri, 13 mai, la ora 18:30, în prezenţa a peste 300 de personalități ieșene, iubitori ai artelor frumoase. Prof. dr. Constantin Tofan a ținut cuvântul de deschidere a expoziției. Cei prezenți la eveniment au descoperit cu încântare cele 96 de lucrări semnate de cei patru foști colegi de clasă de la Liceul de Artă “Octav Băncilă”, promoția 1975: Florentin Vesa, Liliana Dumitriu, Nicolae Suciu și Grigore Bejenaru. Stiluri diferite, compoziții surprinzătoare și viziuni particulare conturează cartea de vizită a colecției de lucrări semnate de artiștii consacrați.

Experiența acestora i-a recomandat și pentru cel ce-al doilea rol pe care l-au îndeplinit în cadrul acestui eveniment: juriul care a stabilit câștigătorii Premiilor Bellaria. Deliberarea s-a făcut dintre 59 de lucrări de pictură, grafică și sculptură create de studenți și masteranzi ai Universității de Arte George Enescu Iași. Dintre cele 12 premii în bani acordate amintim doar locurile I de la fiecare secțiune: pictură – Georgiana Șcheul, pentru lucrarea „Recolta”, grafică – Dana Adam, cu lucrarea „Urban” și Alexandra Asaftei, care a luat premiul pentru sculptura în metal intitulată „Contopire”.

Marele premiu „Bellaria Hotel” a fost adjudecat de Filumen Păstrăvanu, cu lucrarea „Amintire”.

Expoziția poate fi vizitată până pe 12 iunie. După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în saloane, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Dragoș Pătrașcu, Tudor Pătrașcu, Bogdan Bârleanu, Florentin Vesa, Constantin Tofan, Ilie Bostan, Sorin Purcaru și alții.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.