anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Peste 150 de lucrări de pictură, grafică și sculptură la expoziţia „Generații”

GALERIE
Amintire2345678
 • Amintire
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
- +

Pentru a marca a XII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. Artiști consacrați - Florentin Vesa (București), Liliana Dumitriu (Bacău), Nicolae Suciu (Baia Mare) și Grigore Bejenaru (Iași) - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași expun lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată până pe 12 iunie.
 

Vernisajul a avut loc vineri, 13 mai, la ora 18:30, în prezenţa a peste 300 de personalități ieșene, iubitori ai artelor frumoase. Prof. dr. Constantin Tofan a ținut cuvântul de deschidere a expoziției. Cei prezenți la eveniment au descoperit cu încântare cele 96 de lucrări semnate de cei patru foști colegi de clasă de la Liceul de Artă “Octav Băncilă”, promoția 1975: Florentin Vesa, Liliana Dumitriu, Nicolae Suciu și Grigore Bejenaru. Stiluri diferite, compoziții surprinzătoare și viziuni particulare conturează cartea de vizită a colecției de lucrări semnate de artiștii consacrați.

Experiența acestora i-a recomandat și pentru cel ce-al doilea rol pe care l-au îndeplinit în cadrul acestui eveniment: juriul care a stabilit câștigătorii Premiilor Bellaria. Deliberarea s-a făcut dintre 59 de lucrări de pictură, grafică și sculptură create de studenți și masteranzi ai Universității de Arte George Enescu Iași. Dintre cele 12 premii în bani acordate amintim doar locurile I de la fiecare secțiune: pictură – Georgiana Șcheul, pentru lucrarea „Recolta”, grafică – Dana Adam, cu lucrarea „Urban” și Alexandra Asaftei, care a luat premiul pentru sculptura în metal intitulată „Contopire”.

Marele premiu „Bellaria Hotel” a fost adjudecat de Filumen Păstrăvanu, cu lucrarea „Amintire”.

Expoziția poate fi vizitată până pe 12 iunie. După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în saloane, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Dragoș Pătrașcu, Tudor Pătrașcu, Bogdan Bârleanu, Florentin Vesa, Constantin Tofan, Ilie Bostan, Sorin Purcaru și alții.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.