Peste 2.300 de candidați până acum la Universitatea Tehnică, înscrierile continuă până pe 27 iulie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Peste 2.300 de candidați până acum la Universitatea Tehnică, înscrierile continuă până pe 27 iulie

GALERIE
admitere 2018 tuiasi (1)admitere 2018 tuiasi (2)admitere 2018 tuiasi (3)admitere 2018 tuiasi (4)
 • admitere 2018 tuiasi (1)
 • admitere 2018 tuiasi (2)
 • admitere 2018 tuiasi (3)
 • admitere 2018 tuiasi (4)
- +

Absolvenții de liceu care vor să se înscrie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) mai au la dispoziție o săptămână, până pe 27 iulie, pentru a-și depune actele necesare și pentru a alege una dintre meseriile care le poate defini viitorul.

Cu un singur dosar și cu o singură taxă de admitere, un absolvent de liceu se poate înscrie la oricâte specializări și facultăți dorește,folosind sistemului unic de admitere implementat din 2017 de Universitatea Tehnică.

Un candidat care vrea să se înscrie la cinci specializări de la cinci facultăți TUIASI va putea să își asigure un loc la buget la una dintre acestea fără să depună cinci dosare separate și să plătească cinci taxe de înscriere. În același timp, dacă dorește în mod special să se concentreze pe o specializare, va putea trece, în ordine, pe fișa de înscriere, și opțiunile pentru buget și pentru taxă. Candidații vor fi apoi repartizați pe baza mediilor și a opțiunilor.

Conform ultimelor cifre disponibile, în România există un deficit de 200.000 de ingineri, iar companiile și-au arătat interesul în a angaja absolvenți de la specializările care aparține de toate cele 11 facultăți ale TUIASI imediat după finalizarea studiilor, cu salarii de debut ce depășesc în multe cazuri salariul mediu pe economie.

Cu excepția facultăților de Automatică și Calculatoare (AC) și de Arhitectură, care și-au încheiat înscrierile și au difuzat și rezultatele de admitere, restul de nouă facultăți ale TUIASI încă mai primesc dosare de admitere până pe 27 iulie. Distribuirea ulterioară pe facultăți și specializări se va face automat cu o aplicație informatică, după ce se va încheia întreg procesul de admitere. Premianții de la olimpiadele naționale și internaționale vor putea opta pentru oricare dintre facultățile universității, în domeniul lor de studiu.

După ce vor fi afișate rezultatele finale va urma procesul de confirmare, când tinerii își vor aduce actele în original pentru a completa dosarele și vor stabili facultatea pe care doresc să o urmeze. Sistemul întreg se va afla într-o dinamică complexă în tot acest timp, fiind actualizat în timp real pentru a avea o evidență asupra situației înscrierilor și a locurilor rămase libere. Mai mult, Universitatea Tehnică mizează și în acest an pe înscrierea online, candidații având posibilitatea de a parcurge acest întreg proces de acasă, în liniște, fără a fi nevoiți să se deplaseze la Iași decât în momentul confirmării locului pentru a pune la dispoziție secretariatelor documentele în original.

Sistemul de admitere de la TUIASI are o structură arborescentă, care înseamnă mai puține taxe pentru absolvenții de liceu care vor să devină politehniști, un sistem complex, informatizat integral, de repartizare a locurilor și candidaților, posibilitatea de a alege zeci de specializări printr-un singur formular și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.