„Brăduțul de Crăciun”, un proiect Rotary Club Iași Curtea Domnească

Peste 200 de copii nevoiași din Vaslui au primit cadouri de Crăciun

marți, 18 decembrie 2018, 08:32
2 MIN
 Peste 200 de copii nevoiași din Vaslui au primit cadouri de Crăciun

Peste 200 de copii din satul Fâstâci (comuna Cozmești, județul Vaslui) au primit primele cadouri de Crăciun, în cadrul proiectului „Brăduțul de Crăciun”, inițiat de Rotary Club Iași Curtea Domnească.

Aflat deja la cea de-a patra ediție, proiectul „Brăduțul de Crăciun” își propune să aducă zâmbetul pe fața copiilor din zonele defavorizate. La sfârșitul săptămânii trecute, caravana „Brăduțul de Crăciun” a ajuns în satul Fâstâci, din județul Vaslui, una dintre cele mai sărace comunități din zonă. Toți cei peste 200 de copii care învață la școala din localitate au primit daruri de sărbători din partea membrilor clubului Rotary Curtea Domnească Iași. Este vorba despre dulciuri și alimente, pregătite special pentru ca cei mici să întâmpine sărbătorile cu zâmbetul pe buze.

Este cel de-al patru an în care reprezentanții clubului nostru ajung în această localitate, dar de acesată dată proiectul a fost extins, punându-se accent pe familiile cu nevoie sociale deosebite. De aceea, în afară de cele 200 de pachete pregătite, am oferit ajutoare consistente către cinci familii nevoiașe, pe care le-am ales împreună cu preotul paroh din localitate”, a precizat Gabriel Bălășescu, președintele clubului Rotary Iași Club Curtea Domnească.

Proiectul își propune să ajute familiile aflate în dificultate și să ofere o speranță copiilor pentru care Crăciunul nu vine cu bucuriile firești acestei perioade a anului. Localitatea Fâstâci din județul Vaslui unde a ajuns caravana rotariană este una dintre cee mai sărace din țară. Comunitatea are în jur de 1.400 de familii, dar mulți dintre locuitori, constrânși de condițiile precare de trai, sunt plecați la muncă în străinătate.

Proiectul „Brăduțul de Crăciun” este doar o etapă a unor planuri mai mari de a sprijini comunitatea și școala din localitate, de către Rotary Club Iași Curtea Domnească.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii