Peste 200 de instanţe şi parchete din ţară cer desfiinţarea Secţiei Speciale condusă de Adina Florea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Peste 200 de instanţe şi parchete din ţară cer desfiinţarea Secţiei Speciale condusă de Adina Florea

GALERIE
Adina Florea
  • Adina Florea
- +

Peste 200 de instanţe şi parchete s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Pentru menţinerea acestei structuri de parchet au votat doar trei instanţe din ţară, conform hotnews.ro. La solicitarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, conducerile instanţelor s-au întrunit pentru a decide asupra altor trei teme - schimbarea ciclului de şcolarizare la Institutul Naţional al Magistraturii, renunţarea la pensionarea anticipată şi trecerea la completurile de 3 judecători în apel.   

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis magistraţilor din România o scrisoare în care îi invită să-şi exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni: 

1 Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia? 

2. Trecerea la complete de 3 judecători în apel. (Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate la pct 1) 

3. Noul ciclu temporar de şcolarizare la INM (4 ani). (Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate la pct 1) 

4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?    

Începând de miercuri, la instanţele şi parchetele din ţară au loc adunări generale în care se votează asupra acestor patru teme. Până vineri după-amiază au votat judecători şi procurori din peste 200 de instanţe şi parchete din ţară. Potrivit surselor HotNews.ro, pentru menţinerea Secţiei speciale au votat în adunările generale doar trei instanţe - Curtea Militară de Apel, Curtea de Apel Oradea şi Judecătoria Hunedoara. Restul s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desfiinţarea acestei structuri de parchet.   Vineri, în ultima zi în care au loc adunări generale, s-au exprimat în unanimitate sau majoritate pentru desfiinţarea Secţiei speciale mai multe instanţe şi parchete: Tribunalul Olt - majoritate pentru prorograrea intrării în vigoare pentru pensionarea anticipată, majoritate pentru desfiinţarea Secţiei speciale, Parchetul Curţii de Apel Piteşti - unanimitate pentru desfiinţarea Secţiei, Tribunalul Ialomiţa , Tribunalul Dolj - majoritate menţinere pensionare anticipate, majoritate pentru desfiinţarea Secţiei, Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc - unanimitate pentru desfiinţarea Secţiei, Parchetul Judecătoriei Râmnicu Sărat - unanimitate pentru desfiinţarea SIIJ, Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin - vot pentru desfiintarea SIIJ, Tribunalul Constanţa - majoritate covârşitoare pentru desfiinţarea SIIJ, Tribunalul Timiş - majoritate pentru desfiinţarea Secţiei speciale, Curtea de Apel Constanţa - menţinere pensionare anticipată, majoritate absolută pentru desfiinţarea secţiei, Parchetul Curţii de Apel Piteşti - majoritate pentru desfiinţarea Secţiei de anchetare a magistraţilor, Parchetul Tribunalului Gorj - vot pentru desfiinţarea SIIJ, Judecătoria Miercurea Ciuc - majoritate pentru prorogarea schemei de pensionare anticipată, unanimitate pentru desfiinţarea SIIJ, Tribunalul Timiş - majoritate pentru menţinere pensionare anticipată, abrogare completuri de 3 în apel şi INM cu durata de 4 ani şi desfiinţare secţie specială, Judecătoria Bacău - unanimitate pentru abrogarea SIIJ, abrogare INM de 4 ani şi completuri de 3 în apel. Majoritate (o singură abţinere) pentru menţinerea pensionării anticipate, Judecătoria Întorsura Buzăului - majoritate pentru menţinerea pensionării anticipate, unanimitate pentru desfiinţarea SIIJ, Judecătoria Sânnicolau Mare - nu se impune pensionarea anticipată, se impune abrogare pentru noul ciclu de 4 ani la INM şi desfiinţarea SIIJ, udecătoria Mangalia - majoritate pentru menţinerea pensionării anticipate a magistraţilor, pentru abrogare a dispoziţiilor privind noul ciclu de 4 ani la INM şi pentru desfiinţarea SIIJ

Continuarea, pe adevarul

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.