Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Peste 200 de sesizări în care românii din diaspora reclamă nereguli la vot

GALERIE
vot bruxelles
  • vot bruxelles
- +

BEC a primit peste 200 de sesizări prin care români din străinătate cer mărirea numărului de secţii de votare din diaspora la turul 2 al prezidenţialelor şi reclamă atât lipsa de secţii în anumite localităţi cât şi nereguli în procesul de votare.

O alegătoare reclamă inexistenţa secţiilor de votare în Nova Scoţia (Canada), o alta se declară nemulţumită de faptul că nu există nicio secţie de votare la Consulatul României din Liverpool (Marea Britanie). Alte sesizări se referă la absenţa unor secţii de votare din "Piazza Diaz, nr. 38, Formihosa, Mantova", în Statul Connecticut, zona Hartford (SUA). Un petent cere înfiinţarea unei secţii de votare în Nantes (Franţa), iar altul în Spalding (Franţa).

Un alegător cere deschiderea unor secţii de votare suplimentare în Dublin (Irlanda), iar un altul în Bremen (Germania). Un cetăţean domiciliat în diaspora solicită suplimentarea materialelor necesare votării în Glen Cove (SUA) pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au mai reclamat la BEC modul în care s-a desfăşurat procesul de votare la Consulatul României la New York, la secţia de votare din Stuttgart (Germania) şi la secţie din Viena (Austria).

Alţii şi-au declarat nemulţumirea privind organizarea votării în Londra (Marea Britanie) şi în Torino (Italia). O alegătoare din străinătate şi-a exprimat nemulţumirea referitor la organizarea procesului votării în Munchen (Germania) şi a solicitat remedierea situaţiei la turul al doilea. Un alt cetăţean a sesizat BEC că secţia de votare din Birmingam (Marea Britanie) a funcţionat cu trei din cei şase membri desemnaţi să facă parte din biroul electoral al secţiei de votare, iar altul că numărul ştampilelor şi al cabinelor de vot a fost insuficient pentru exercitarea dreptului de vot de către românii aflaţi în străinătate.

Alegătorii din străinătate au mai solicitat BEC ca declaraţiile pe propria răspundere să poată fi descărcate de pe internet şi tipărite de aceştia, ori ca respectivele documente să poată fi completate olograf.

Unii dintre românii din străinătate au transmis BEC că sunt nemulţumiţi de faptul că votarea la secţiile de peste hotare nu a fost prelungită după ora 21.00 şi au cerut reorganizarea votării pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru fluidizarea votului.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri