Sute de profesori ieșeni, impozitați de Fisc pentru meditații. Cu 133 lei/lună scapă de griji!
În spatiul public au început sa apara, din ce în ce mai des, discutii despre impoz (...)
citeste totluni, 27.06.2022
Au mai rămas doar câteva zile până la deschiderea oficială a lucrărilor celei de a III-a ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson și Alte Tulburări de Mișcare”, eveniment ce se va desfășura în format hibrid (On-line & On-site) în perioada 11-12 aprilie 2022, în Iași, Hotel Unirea.
În cadrul acestui eveniment, va fi marcată pe data de 11 aprilie - Ziua Internațională a pacientului cu Boală Parkinson.
Ziua Internaţională a pacientului cu Boală Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creşterii nivelului de informare în ceea ce priveşte maladia Parkinson şi al impactului acesteia asupra individului, familiei şi societăţii.
Laleaua Roșie reprezintă simbolul internațional al bolii Parkinson. Cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Parkinson (11 Aprilie) un număr de 72.000 lalele roșii simbolizând numărul pacienților diagnosticați oficial cu boală Parkinson în România, vor fi împărțite românilor din întreaga țară, în semn de solidaritate cu pacienții diagnosticați în ţara noastră cu boala Parkinson.
Peste 200 de specialiști de marcă din țară și străinătate din domeniul neurologiei, neurochirurgiei, psihiatriei și reabilitării medicale, kinetoterapie, geriatrie, logopedie, nutriție, urologie, medicină de familie, farmaciști, asistenți medicali precum și din rândul pacienților cu Boala Parkinson vor fi alături de noi pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog contructiv între pacientul cu Boala Parkinson și echipa medicală, menit să clarifice diverse teme de discuție specifice bolii Parkinson.
Manifestarea științifică este organizată sub patronajul Societății de Neurologie din România și al Societății Române de Neurochirurgie.
Principalii parteneri academici și științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson “Laleaua Iașiului”, Asociația “Mai Puternici decât Boala Parkinson”, Asociația “Sufletul Lalelelor”, Grupul de sprijin “Stop Parkinson România”, Asociația “Bridging Eastern and Western Psychiatry” România, Asociația „Human Brain Academy”, European Parkinson's Disease Association (EPDA), Asociația PD Avengers, Colegiul Medicilor din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
Temele de discuții ce vor fi abordate în cele peste 60 de lucrări științifice din cadrul lucrărilor celei de a III-a ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson și Alte Tulburări de Mișcare” sunt:
Invitații Speciali ai acestei ediții sunt:
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc Luni, 11 Aprilie 2022, începând cu ora 1100 în Sala Cuza, Hotel Unirea. Vor lua cuvântul Președintele Conferinței – domnul Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președintele Executiv al Conferinței – domnul Prof. Univ. Dr. Dan Iulian CUCIUREANU, doamna Conf. Dr. Diana Loreta PĂUN - Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Domnul Prof. Dr. Viorel SCRIPCARIU – Rector al UMF „Grigore T. Popa” Iași, Domnul Prof. Dr. Bogdan Ovidiu POPESCU - Prorector pentru cooperare europeană și internațională, UMF „Carol Davila” București, Președinții de Onoare: Doamna Prof. Dr. Cristina TIU, Domnul Conf. Dr. Horia PLEȘ și Domnul Ing. Dan RĂICAN. Invitații vor discuta despre amploarea acestui eveniment, despre importanţa şi beneficiile acestei conferințe.
Pe data de 11 Aprilie 2022 vor avea loc sesiuni științifice dedicate pacienților cu boala Parkinson iar pe 12 Aprilie 2022 vor avea loc sesiuni științifice dedicate specialiștilor medicali care sunt alături de pacienți în lupta acestora cu boala Parkinson.
Evenimentul este creditat cu 12 CREDITE EMC (Educație Medicală Continuă) de către Colegiul Medicilor din România (C.M.R.).
Desfășurarea în condiții optime a evenimentului este asigurată de către companii puternice din domeniul medical, implicate activ în susţinerea progresului ştiinţei şi cercetării medicale. Sunt aceleași companii de prestigiu care și-au propus să ajute la dezvoltarea profesională a medicilor din diferite specialități: Medtronic, Stada, Sante International și Angiospectru Med.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚELE & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul oficial al CNN 2022: www.neurostiinte.com.ro
În numele întregului comitet științific și de organizare al Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne din România „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”, vă mulțumim că ați ales să participaţi la această manifestare ştiinţifică, uniţi în dorinţa de perfecţionare și de bucuria apartenenţei la această frumoasă comunitate profesională.
REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!
Cu aleasă prețuire,
Conf. Dr. Lucian EVA Președinte Conferință 2022
Prof. Dr. Dan CUCIUREANU Președinte Executiv Conferință 2022
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale
Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi
Sute de profesori ieșeni, impozitați de Fisc pentru meditații. Cu 133 lei/lună scapă de griji!
Actriţa din Iaşi Cosmina Stratan, confesiuni după ce a jucat alături de Marion Cotillard
Inspectorii Primăriei au luptat din greu cu videochat-istele și au pierdut. DNA îi ia la rost acum
Sechestru ridicat după 7 ani de pe locuinţa unui fost vice de judeţ. Prejudiciu de 392.000 lei
Paznic „vrăjit” de vorbele hoţului: l-a lăsat să intre înăuntru şi să plece cu banii
Judecătorii au anulat amenda unui camionagiu prins cu gabarit depăşit cum strică drumul din judeţ
„Lene şi literatură”, episodul al treilea, la Muzeul Poeziei: un act artistic de 7 ore
Cursuri reciclate la Politehnică, de la studenţi: sute de kilograme de hârtie recuperate
Rectorul USV Iaşi a devenit preşedintele consorţiului universităţilor de profil din România
Șirag de mașini tamponate în fața Gării. Carambol auto, niciun rănit
„Cenuşăreasa” litoralului românesc renaşte: oaze de verdeaţă la 100 metri de plajă
Tot mai multe accidente cu trotinete electrice, în Iași FOTO/VIDEO
(VIDEO) Patriarhul Kirill, ”trăsnit” în biserică. A căzut în timpul slujbei
FOTO Cum arată hotelul de 0 stele. Chiar că stai cu privirea la stele
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi
Cercetătorii au descoperit modul în care creierul conectează amintirile
Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste
Anul acesta, IML Iași a avut doar o solicitare de testare a virginității
De ce nu rezolvă parlamentarii ieşeni problema aglomeraţiei de la Paşapoarte
Revenirea la „setările din fabrică”, posibil tratament pentru anxietate și alcoolism
“Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătăţii şi longevităţii ” de Mantak Chia şi William Wei
Conf. dr. Ionut Nistor: Insuficiența renală acută se poate vindeca fără sechele
BodyTite, liposculptură cu radiofrecvență - o procedură explicată de medicul Costel Dobre
Ce ne spune domn Costel şi ce nu ne spune: iaca niscai ponturi!
(VIDEO) Crocodil pus pe fugă de un bătrân înarmat cu o tigaie
Chestiuni neştiute dar tare interesante despre un dosar bombă de la Iaşi
(VIDEO) Urs surprins la furat de cireșe, cocoțat în vârf de pom
De ce Elon Musk şi-a schimbat preferinţele electorale şi credibilitatea BBC a scăzut dramatic
Alexandru LĂZESCUVremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi |
Nichita DANILOVOglinda fisurată a lui Nicolae Stan |
Ciprian IFTIMOAEIUn top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale |
Michael ASTNERSportul alb şi Războiul negru |
Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.