marti, 03.10.2023
Au mai rămas doar câteva zile până la deschiderea oficială a lucrărilor celei de a III-a ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson și Alte Tulburări de Mișcare”, eveniment ce se va desfășura în format hibrid (On-line & On-site) în perioada 11-12 aprilie 2022, în Iași, Hotel Unirea.
În cadrul acestui eveniment, va fi marcată pe data de 11 aprilie - Ziua Internațională a pacientului cu Boală Parkinson.
Ziua Internaţională a pacientului cu Boală Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creşterii nivelului de informare în ceea ce priveşte maladia Parkinson şi al impactului acesteia asupra individului, familiei şi societăţii.
Laleaua Roșie reprezintă simbolul internațional al bolii Parkinson. Cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Parkinson (11 Aprilie) un număr de 72.000 lalele roșii simbolizând numărul pacienților diagnosticați oficial cu boală Parkinson în România, vor fi împărțite românilor din întreaga țară, în semn de solidaritate cu pacienții diagnosticați în ţara noastră cu boala Parkinson.
Peste 200 de specialiști de marcă din țară și străinătate din domeniul neurologiei, neurochirurgiei, psihiatriei și reabilitării medicale, kinetoterapie, geriatrie, logopedie, nutriție, urologie, medicină de familie, farmaciști, asistenți medicali precum și din rândul pacienților cu Boala Parkinson vor fi alături de noi pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog contructiv între pacientul cu Boala Parkinson și echipa medicală, menit să clarifice diverse teme de discuție specifice bolii Parkinson.
Manifestarea științifică este organizată sub patronajul Societății de Neurologie din România și al Societății Române de Neurochirurgie.
Principalii parteneri academici și științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson “Laleaua Iașiului”, Asociația “Mai Puternici decât Boala Parkinson”, Asociația “Sufletul Lalelelor”, Grupul de sprijin “Stop Parkinson România”, Asociația “Bridging Eastern and Western Psychiatry” România, Asociația „Human Brain Academy”, European Parkinson's Disease Association (EPDA), Asociația PD Avengers, Colegiul Medicilor din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
Temele de discuții ce vor fi abordate în cele peste 60 de lucrări științifice din cadrul lucrărilor celei de a III-a ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson și Alte Tulburări de Mișcare” sunt:
Invitații Speciali ai acestei ediții sunt:
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc Luni, 11 Aprilie 2022, începând cu ora 1100 în Sala Cuza, Hotel Unirea. Vor lua cuvântul Președintele Conferinței – domnul Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președintele Executiv al Conferinței – domnul Prof. Univ. Dr. Dan Iulian CUCIUREANU, doamna Conf. Dr. Diana Loreta PĂUN - Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Domnul Prof. Dr. Viorel SCRIPCARIU – Rector al UMF „Grigore T. Popa” Iași, Domnul Prof. Dr. Bogdan Ovidiu POPESCU - Prorector pentru cooperare europeană și internațională, UMF „Carol Davila” București, Președinții de Onoare: Doamna Prof. Dr. Cristina TIU, Domnul Conf. Dr. Horia PLEȘ și Domnul Ing. Dan RĂICAN. Invitații vor discuta despre amploarea acestui eveniment, despre importanţa şi beneficiile acestei conferințe.
Pe data de 11 Aprilie 2022 vor avea loc sesiuni științifice dedicate pacienților cu boala Parkinson iar pe 12 Aprilie 2022 vor avea loc sesiuni științifice dedicate specialiștilor medicali care sunt alături de pacienți în lupta acestora cu boala Parkinson.
Evenimentul este creditat cu 12 CREDITE EMC (Educație Medicală Continuă) de către Colegiul Medicilor din România (C.M.R.).
Desfășurarea în condiții optime a evenimentului este asigurată de către companii puternice din domeniul medical, implicate activ în susţinerea progresului ştiinţei şi cercetării medicale. Sunt aceleași companii de prestigiu care și-au propus să ajute la dezvoltarea profesională a medicilor din diferite specialități: Medtronic, Stada, Sante International și Angiospectru Med.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚELE & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul oficial al CNN 2022: www.neurostiinte.com.ro
În numele întregului comitet științific și de organizare al Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne din România „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”, vă mulțumim că ați ales să participaţi la această manifestare ştiinţifică, uniţi în dorinţa de perfecţionare și de bucuria apartenenţei la această frumoasă comunitate profesională.
REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!
Cu aleasă prețuire,
Conf. Dr. Lucian EVA Președinte Conferință 2022
Prof. Dr. Dan CUCIUREANU Președinte Executiv Conferință 2022
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Dinastia Buzatu. Cum controla baronul PSD, prin nepoți și copii de suflet, un județ întreg
Premieră. A fost dată prima amendă unei companii pentru că a abandonat „deșeuri” în spațiu
O nouă serie de ateliere de scriere artistică începe miercuri, 4 octombrie 2023
Vrei să apari în serialul Clanul? Ce salariu primești de la PRO TV pentru o zi de filmare
UE vrea să interzică taxele companiilor aeriene pentru bagaje de mână
Noaptea albă a galeriilor, în perioada 6-8 octombrie. Harta locurilor de vizitat
Apel pentru diagnosticarea pacienților cu boli rare: 90% nu știu de ce boală suferă
Primăria Iaşi, prinsă de bicicliştii locali cu minciuna chiar pe site-ul oficial al Uniunii Europene
Cele mai populare tendințe de machiaj din anul 2023 includ un look pentru orice stil personal!
Doar 1% dintre oameni pot descoperi în 9 secunde animalul ascuns printre persoanele din fotografie
Câți bani plătește Wizz Air pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile
Vă miră? CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Renaște gimnastica feminină? Fetele s-au calificat la Olimpiada din 2024
Proprietarii mașinilor istorice vor fi obligați să plătească rovinieta. Anunțul CNAIR
Vrei Facebook și Instagram fără reclamă? 13 euro/lună. Asta e dorința Meta
Două ipoteze în cazul morții DJ Lalla: accident sau sinucidere. Filmul intervenției polițiștilor
Drum înecat în fum în apropiere de Strunga. Incendiu de vegetație
Rusia ar pregăti un test al unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară de tip Burevestnik
UAIC a semnat contractul cu CTP Iaşi în vederea compensării abonamentelor pentru studenţi
Aproape jumătate de milion de români au reşedinţa temporară în altă ţară
Australian Open va dura o zi în plus pentru a se evita meciurile pe timpul nopţii
Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, noaptea trecută
Kievul anunţă că a doborât 29 de drone de tip Shahed şi o rachetă de tip Iskander-4 ruseşti
O femeie de 104 a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor. O demonstraţie de curaj!
Cătălin Drulă îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că protejează industria jocurilor de noroc
Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol în Liga Campionilor Asiei
Şocant: Magistraţii au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată şi apoi câştigând
Actorul britanic Russell Brand se confruntă cu o nouă acuzaţie de agresiune
Şefii companiilor petroliere se apără de criticile legate de climă ca Pilat din Pont
Cine se află pe lista scurtă pentru premiul Nobel pentru Literatură
Statul New York îl acuză pe Trump de o fraudă de peste 100 de milioane de dolari
Războiul din Ucraina: Prima şcoală subterană va fi construită la Harkov
Un senator american şi familia sa au murit într-un accident de avion (FOTO)
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |