Peste 200 de studenţi de la UMF vor să ajute în spitale în lupta împotriva COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Peste 200 de studenţi de la UMF vor să ajute în spitale în lupta împotriva COVID

GALERIE
studenti iasi covid
  • studenti iasi covid
- +

Peste 200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi s-au înscris deja să poată merge în spitalele din ţară pentru a ajuta personalul medical să trateze pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Listele sunt deschise şi pentru ziua de mâine, iar reprezentanţii UMF consultaţi de „Ziarul de Iaşi” spun că se aşteaptă ca numărul celor care se înscriu să crească. 

Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, promulgată zilele trecute de către Guvernul României. Conform acesteia, voluntarii vor beneficia de o indemnizaţie de 2.500 de lei pe lună pentru o perioadă contractuală de două luni, care se consideră stagiu de practică în unităţile sanitare.

„Programul pentru desfăşurarea activităţii studentului poate fi stabilit în ture de 8 ore sau de 12 ore, cu un total de minimum 120 de ore pe lună. Pentru studenţii voluntari se acordă o indemnizaţie de 2.500 pe lună, dacă au desfăşurat minimum 120 de ore de activitate de voluntariat în luna respectivă”, se precizează şi în actul normativ. Se pot înscrie la astfel de activităţi studenţii facultăţii de medicină, specializarea medicină generală şi asistenţă medicală generală, din anii 4, 5, şi 6, respectiv anii 3 şi 4.

„Scopul acestui demers este implicarea în activităţi de voluntariat în ajutorul unităţilor sanitare şi a serviciilor de urgenţă prespitalicească, având în vedere contextul pandemic internaţional şi starea de alertă declarată la nivel naţional”, au transmis şi reprezentanţii Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi, într-un apel adresat tinerilor pe reţelele de socializare. Dacă vor fi repartizaţi într-un altă localitate decât cea în care au făcut solicitarea, studenţilor li se va adăuga o indemnizaţie suplimentară de 20 de lei pe zi şi vor avea cazarea şi o masă pe zi asigurate, cât şi transportul gratuit. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.