Peste 250 de clase învaţă online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Peste 250 de clase învaţă online

GALERIE
ore online
 • ore online
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi raportează tot mai multe cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Astfel, dacă la finalul săptămânii trecute erau raportate 170 de cazuri în rândul elevilor, antepreşcolarilor şi preşcolarilor şi aproape 50 de îmbolnăviri în rândul profesorilor şi personalului didactic auxiliar şi nedidactic, în cursul zilei de ieri au fost raportate 345 de cazuri în rândul elevilor şi 89 în rândul personalului din învăţământ. Totodată, numărul de clase la nivelul cărora au fost suspendate cursurile a ajuns la peste 250, fiind în continuare doar o unitate de învăţământ care şi-a suspendat complet activitatea din cauza numărului mare de persoane cofirmate cu Covid-19, Gradiniţa cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva" Iaşi.

În ceea ce priveşte rata de îmbolnăvire pe clase, conform raportului Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, cei mai mulţi elevi confirmaţi pozitiv sunt în rândul claselor V-XII, fiind raportate ieri 254 de persoane, iar în clasele I-IV au fost raportate 72 de cazuri. Au fost confirmate 3 cazuri în şcoli postliceale sanitare şi un caz în rândul elevilor la la şcolile profesionale. La antepreşcolari şi preşcolari au fost confirmate cele mai puţine cazuri, 15, doar 3 antepreşcolari fiind diagnosticaţi pozitiv la testele Covid-19 şi 12 preşcolari.

În rândul personalului din învăţământ, cele mai multe persoane diagnosticate pozitiv sunt cadre didactice, 65 de astfel de confirmări, iar 24 de cazuri au fost descoperite în rândul personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic.

Toate aceste îmbolnăviri au dus la suspendarea cursurilor şi trecerea la învăţarea online pentru 196 de clase din învăţământul gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, la care se adaugă 59 de grupe sau clase din învăţământul preşcolar şi primar. Potrivit DSP Iaşi, în cazul tuturor îmbolnăvirilor s-a luat ca măsuri izolarea celor confirmaţi pozitiv, dar şi igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X