Peste 3.300 de elevi ieșeni ar putea termina semestrul I cu medii neîncheiate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Peste 3.300 de elevi ieșeni ar putea termina semestrul I cu medii neîncheiate

GALERIE
terminat, semestru, medii neincheiate
  • terminat, semestru, medii neincheiate
- +

Aproximativ 3% din numărul total de elevi din judeţ riscă în acest moment să rămână cu situaţia neîncheiată pe semestrul I potrivit unui raport realizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi transmis către Ministerul Educaţiei Naţionale. Practic, din totalul de 103.394 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, 3.318 elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I.

Dacă cifrele rămân neschimbate până la încheierea situaţiei şcolare din primul semestru, vorbim de o creştere cu o treime a numărului de elevi cu situaţie şcolară neîncheiată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului şcolar trecut. Mai exact, în primul semestru al anului şcolar 2019-2020 au fost înregistraţi 1.734 de elevi de la învăţământul de zi cu situaţie neîncheiată, iar 394 de la învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă, adică un total de 2.128 de elevi.

De menţionat este faptul că cifrele din acest an cuprind elevii care riscă să rămână cu situaţia şcolară neîncheiată, situaţia putând să se modifice până la finalul semestrului, iar numărul acestor elevi să scadă. În plus, au fost propuse noi măsuri de către Ministerul Educaţiei pentru ca numărul elevilor cu situaţia neîncheiată să rămână cât mai mic.

"Aşa cum a fost deja precizat prin comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, transmis pe 11 ianuarie, Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I, pentru a soluţiona această problemă, se va prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, prin măsurile stabilite de ministerul de resort va exista posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Comparativ cu situaţia raportată la nivel naţional, judeţul Iaşi stă mai bine. Practic, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, "cca 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I", în mod normal, comparativ cu anii trecuţi, 15.000 de elevi aflându-se în această situaţie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.