Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Peste 30.000 de români pleacă în minivacanţe de Valentine's Day în ţară şi în străinătate. Cele mai căutate destinaţii

GALERIE
valentines-day
  • valentines-day
- +

Valentine's Day a devenit o sărbătoare comercială naţională şi în România, astfel că peste 30.000 de români vor pleca în minivacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor, din care 90% în ţară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinaţii interne sunt Predeal, Sinaia, Călimăneşti şi Băile Felix, iar pe plan extern se detaşează cererile pentru minivacanţe în Austria şi Bulgaria, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). 

Deoarece ziua îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite şi au făcut oferte pentru cele două weekenduri de dinainte şi de după acest eveniment, potrivit FPTR.

Pachetele speciale pregătite includ ciocolată, coşuri cu fructe, sticle de şampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului şi muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duş emoţional, aromoterapie.

„Cei mai mulţi turişti (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârşituri de săptămână în staţiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiştii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi”, a precizat patronatul, citat de News.ro.

Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus şi ajung la 800 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel de trei stele cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel cinci stele cu demipensiune. În topul preferinţelor se află staţiunile Băile Felix, Călimăneşti şi Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.

Chiar dacă nu este sezon, şi hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării.

Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de patru stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de două nopţi cu mic dejun. ”Cele mai căutate oferte sunt însă adresate celor care nu şi-au planificat o mini-vacanţa cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor; chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile în oraş, la restaurante sau cluburi vor avea tematica specifică în aceste două week-enduri, deoarece managerii de localuri au profitat pentru a organiza seri romantice”, spun reprezentanţii FPTR.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, anul trecut destinaţia cea mai ofertată a fost Italia, în timp ce anul acesta pe primele locuri se situează Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru schi. Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă şi alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte  surprize pentru îndrăgostiţi.

Destinatiile romantice, tradiţionale Veneţia, Florenţa, Paris rămân şi anul acesta în portofoliul agenţiilor de turism cu oferte începând de la 150 euro persoana/ sejur de trei nopţi la hotel de trei stele. Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agenţiile de turism vin cu oferte mai scumpe. Un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie începând de la 1.985 euro/sejur de şapte nopţi, all inclusive cu bilet avion. Studiul are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de companii din turism, analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri