Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Peste 300.000 de turişti români își vor petrece sărbătorile în România

GALERIE
munte
  • munte
- +

De Crăciun şi Revelion, peste 300.000 de turişti români vor petrece sărbătorile în ţară, cele mai căutate staţiuni fiind cele montane, zonele rurale şi cele balneoclimaterice, spun operatorii din turism consultaţi de News.ro. De altfel, în aceste zone aproape toate locurile de cazare sunt ocupate, încă din septembrie. Specialiştii spun că numărul turiştilor, atât români cât şi străini, este în creştere chiar şi cu 20% faţă de anul trecut, aceştia fiind atraşi de programele artistice oferite de hoteluri şi pensiuni, dar şi de zonele cu zăpadă.

„Ca de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, majoritatea turiştilor români îşi petrec sejururile în România. De Crăciun şi Revelion, peste 300.000 de turşti români vor alege destinaţiile interne”, a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

El afirmă că în acest sezon de iarnă sunt totodată mai mulţi turişti străini decât anul anul trecut, din ţări precum Spania, Germania, Grecia, Italia, Austria, Japonia, Thailanda. Pas cu pas, România devine şi iarna o destinaţie de incoming, precizează Bădulescu.

„De Crăciun predomină turismul rural, cu zone precum Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina, Neamţ, Marginimea Sibiului sau Oltenia de sub munte, urmate de staţiunile montane şi oraşele cu pieţe de Crăciun (Sibiu, Brasov, Timişoara, Iaşi, Oradea, Bucureşti)”, spune consultantul în turism.

De Revelion, Valea Prahovei şi staţiunile din judeţul Braşov sunt în topul preferinţelor, urmate de alte staţiuni montane, de cele balneoclimaterice şi de zonele cu turism rural. „În proporţie de 100% sunt ocupate toate locaţiile noastre, din Sinaia şi Predeal. Ele sunt antamate încă de la începutul lunii septembrie, într-o lună s-a ocupat tot”, a declarat pentru News.ro Georgiana Păduraru, reprezentant al firmei Voila Management, care deţine hotelul Carpathia din Sinaia şi hotelul Bulevard din Predeal.

În ceea ce priveşte preţurile, pentru doi adulţi şi un copil pachetul ajunge la 800-1.000 de euro, în regim de demisiune, în care sunt incluse patru nopţi de cazare şi masa festivă de Crăciun sau Revelion şi acces la Spa.

„Pe turişti îi atrage cel mai mult partea care ţine de tradiţie. Vor pachete cât mai complexe, programe diversificate, cu dansuri, muzică live în fiecare seară, acestea sunt cel mai căutate. Circa 95% din turişti sunt români, restul străini. De altfel, 20-30% dintre români sunt stabiliţi în afara ţării şi vin în România de sărbători”, a spus Georgiana Păduraru. De altfel, programele de divertisment şi petrecerile reprezintă un factor hotărâtor pentru cei care caută pachetele de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă.

Păduraru adaugă că luna decembrie este una din cele mai profitabile pentru hotelieri, dar începând cu jumătatea lunii ianuarie preţurile scad cu până la 50-60%. La rândul lor, oficialii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spun că aproape toate locurile de cazare din hotelurile aflate în zonele de munte, în cele balneare şi în spaţiul rural sunt ocupate.

„S-au vândut aproape toate locurile. Toate hotelurile de la munte şi din staţiunile rurale şi balneo sunt ocupate. Iar datorită faptului că avem zăpadă s-au dat şi acele locuri care nu erau vandabile uşor, care de exemplu nu s-au vândut anul trecut pentru că nu ninsese în acele zone”, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele executiv FPTR, Dragoş Răducan.

El a precizat că se înregistrează o creştere de 20% a numărului de turişti faţă de anul trecut.

News.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri