Peste 300 de princhindei participă astăzi la Festivalul „Ala, bala, portocala, hai să ne jucăm!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Peste 300 de princhindei participă astăzi la Festivalul „Ala, bala, portocala, hai să ne jucăm!”

GALERIE
Festivalul jocului
  • Festivalul jocului
- +
Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediţie, are loc la Palas şi cuprinde spectacole de dans, muzică şi activităţi artistice, toate cu valoare formativă.

Sute de copii vor participa astăzi, începând cu ora 10, în Atriumul Palas Mall, la cea de-a doua ediţie a Festivalului „Ala, bala, portocala, hai să ne jucăm!”. Evenimentul reuneşte peste 300 de princhindei şi aproximativ 100 de educatori de la grădiniţele din Iaşi şi din judeţ, care au pregătit pentru publicul din Palas Mall spectacole de dans, muzică şi activităţi artistice, toate cu valoare formativă.
Deoarece jocul este activitatea fundamentală în grădiniţe, fiecare echipă participantă s-a înscris la festival cu o idee captivantă. Propunerile, care vor fi prezentate pe scena din Palas Mall, au fost publicate într-o culegere, un adevărat material didactic oferit educatoarelor pentru a-şi diversifica metodele pedagogice. Activităţile educative dedicate copiilor vor continua şi mâine, pentru ora 10 fiind programat proiectul “Traista cu sănătate”, prin intermediul căruia circa 250 de copii de la grădiniţele din oraş vor afla care sunt regulile pentru o viaţă sănătoasă.
“Cei mici vor participa la scenete, momente de dans, muzică şi desen şi vor primi în dar „trăistuţa cu sănătate” - o colecţie de jocuri interactive, care reprezintă un suport excelent în crearea unor atitudini pozitive faţă de alimentaţie şi activitatea fizică”, a declarat Simona Teodorescu, PR Palas Mall.
Proiectul “Traista cu sănătate” este inclus în programul naţional „Tradiţii sănătoase pentru copii sănătoşi” din reţeaua internaţională EPODE International Network.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.