Peste 350 de clase au cursurile suspendate

sâmbătă, 02 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Peste 350 de clase au cursurile suspendate

Aproape 500 de elevi şi preşcolari din judeţul Iaşi au fost diagnosticaţi pozitiv, până în cursul zilei de ieri, la testarea pentru Covid-19. La aceştia se adaugă şi 105 cadre didactice şi 27 de persoane din rândul personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic. Cei mai mulţi dintre elevii confirmaţi sunt din clasele V-XII, 364 de tineri fiind diagnosticaţi pozitiv. La aceştia se adaugă 94 de elevi din clasele I-IV, 4 elevi de la şcoli postliceale sanitare şi un elev de la o şcoală profesională. Pe lângă aceştia mai sunt şi 25 de preşcolari şi antepreşcolari, mai exact 3 antepreşcolari şi 22 de preşcolari.

Toate aceste îmbolnăviri au dus la suspendarea cursurilor faţă în faţă pentru mai bine de 350 de clase şi grupe de elevi. Mai exact, până în cursul zilei de ieri au fost suspendate cursurile pentru 91 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar şi primar, la care se adaugă 274 de clase de învăţământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Pe lângă clasele amintite anterior, în acest moment sunt două unităţi şcolare care au suspendat activităţile "faţă în faţă" în totalitate, Grădiniţa cu Program Normal Hârlău şi Grădiniţa cu Program Normal Leţcani. Grădiniţa cu Program Prelungit "Sf. Parascheva" şi-a reluat activitatea de pe data de 1 octombrie, fiind raportate anterior cinci persoane diagnosticate pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi subliniază că în cazul unităţilor şcolare în care au fost descoperite noi cazuri de îmbolnăviri au fost luate mai multe măsuri, printre care izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii