anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Peste 5 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii la Maternitatea „Cuza Vodă“

GALERIE
maternitate cuza
 • maternitate cuza
- +

La Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi vor fi reabilitate în viitorul apropiat şi celelalte corpuri în care se desfăşoară activitatea medicală.

 Mai exact este vorba despre lucrări de reparaţii curente la corpurile C1, C2, C3, C5, holul de legătură C1- Spălătorie, Triaj, Bloc Naştere Corp A1, Bloc Naştere Corp B1, lucrările constând în igienizare, zugrăveli, reparaţii grupuri sanitare, covor PVC, tavan casetat, revizii instalaţii termice, sanitare, electrice.
 
„Este un contract cadru pe 18 luni, sperăm ca prin această reabilitare să schimbăm cât mai mult din ceea ce înseamnă condiţiile oferite“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul unităţii medicale. De asemenea, vor fi făcute reparaţii curente la arhivă şi magazia centrală a unităţii, la Blocul Alimentar, la Centrala Termică, dar şi lucrări de reparaţii curente la faţadă, curte interioară şi exterioară, cu tencuială decorativă, zugrăveli, reparaţii soclu, înlocuit parţial jgheaburi şi burlane din tablă.
 
Costurile sunt estimate la 5,2 milioane de lei, fiind vorba despre fonduri din veniturile proprii ale unităţii medicale. Clădirea principală a maternităţii a fost reabilitată la standarde europene în urmă cu cinci ani, când la parter şi la primele cinci etaje ale clădirii au fost recompartimentate saloane, amenajate 11 module de săli de naştere indivi­duale, refăcute două săli de naştere, au fost schimbate în totalitate instalaţiile electrice, sanitare şi termice, fiind înlocuită şi tâmplăria interioară şi exterioară. Lucrările au fost realizate atunci în cadrul unui program de creditare încheiat de Ministerul Sănătăţii cu Banca Mondială, fiind vizată reabilitarea a 22 de spitale din întreaga ţară, costurile lucrărilor ridicându-se la 27,3 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.