anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Peste 50 de directori generali administrativi ai universităților din țară, reuniți la Iași pentru dezbateri la o ședință de lucru organizată de Politehnica ieșeană

GALERIE
intalnire directori TUIASI (1)intalnire directori TUIASI (3)
 • intalnire directori TUIASI (1)
 • intalnire directori TUIASI (3)
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează în perioada 27 - 29 mai, în premieră pentru centrul universitar din capitala Moldovei, întâlnirea Adunării Generale a Asociației Naționale a Directorilor Generali Administrativi din Universitățile Publice (ANDGAUP) din România.

Directorii generali din peste 50 de universități din toată țara sunt prezenți în aceste zile la Iași, alături de echipele lor, cât și patru directori ai structurilor din Ministerul Educației responsabili cu investițiile, domeniile financiare și economice, cât și cu patrimoniul.

Vineri, de la ora 09.30, a avut loc deschiderea lucrărilor într-o ceremonie care a avut loc în centrul orașului, în complexul Palas. Cuvântul de deschidere l-a avut directorul general administrativ al Politehnicii ieșene, dr. ing. Sorin Iacoban, care le-a mulțumit celor prezenți pentru că au reușit să vină la întâlnirea organizată de TUIASI și să discute cele mai importante subiecte legate de funcționarea universităților din România.

„Vă mulțumesc din suflet că sunteți astăzi prezenți aici și că ați făcut eforturi pentru a ne putea vedea cu toții și să împărtășim în aceste zile din experiența noastră, din probleme cu care ne-am întâlnit. Îi mulțumesc pe această cale domnului rector, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, care ne-a sprijinit foarte mult în organizarea acestui eveniment. Mulțumesc și echipei cu care am lucrat pentru organizare, cât și directorilor universităților din Iași care au fost alături de mine - sper să ne întâlnim cât mai des, mai ales că înțeleg că în ultimii doi ani nu s-au făcut astfel de întâlniri”, a declarat dr. ing. Sorin Iacoban.

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, le-a vorbit celor peste 90 de invitați prezenți în sală despre nevoia de cooperare dintre componenta didactică și cea administrativă într-o universitate. Rectorul a punctat că experiența ultimilor șase ani i-a arătat că sunt formate două „tabere” în instituțiile de învățământ superior și că trebuie să fie țelul comun al tuturor ca ele să fie eliminate.

„Atunci când formezi o echipă care există și va exista și după ce tu nu vei mai fi nu trebuie să pleci de la idei preconcepute. Am susținut mereu activitatea administrației universității noastre, iar sprijinul meu a fost rezultatul încrederii și aprecierii pe care o am față de oamenii de acolo. De aceea îmi permit să vă lansez unele teme de reflecție; în primul rând să nu lăsați să se creeze artificial o delimitare între cadrele didactice și personalul din administrație. Barca este una singură și toți suntem în ea. Apoi, echipa este cea care contează și ne ajută să depășim dificultățile – trebuie să deveniți consilierii rectorului, prorectorilor și cadrelor didactice, să le arătați unde greșesc în luarea unor decizii sau în stabilirea unor strategii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Cuvântul a fost luat apoi de către ing. Mihai Corocăescu, președintele ANDGAUP și directorul general administrativ al Universității Politehnica București. Acesta a punctat că în anii de pandemie, când impresia unor persoane a fost că în universități nu s-a lucrat, au fost ani de suprasolicitare pentru componenta administrativă. Aceștia au lucrat zi de zi pentru a asigura activitatea în universități și au rezolvat probleme care au depășit, de multe ori, situațiile cu care s-au întâlnit până la momentul respectiv.

„A fost o muncă de echipă în ultimii doi ani și cred că ne-am descurcat cu brio. Am trecut acest test și chiar am avut un moment propice să ne facem treaba, cât și multe lucruri pe care în timpul anului universitar poate nu reușeam să le facem. Pentru noi trebuie să existe o preocupare pentru o bună colaborare cu conducerea academică și avem exemplul universităților în care, atunci când a fost încredere între echipa administrativă și conducerea universității, lucrurile au evoluat pozitiv”, a punctat ing. Mihai Corocăescu.

Lucrările adunării directorilor generali administrativ se vor concentra în prima zi, pe 27 mai, pe principalele probleme cu care se confruntă universitățile din România, fiind un panel separat în care vor dezbate directorii economici ai instituțiilor de învățământ superior. Discuțiile vor continua și pe parcursul zilei de mâine, 28 mai, fiind implicați inclusiv directori din structurile importante ale ministerelor de resort și ale structurilor acestora care sunt implicate în relația cu universitățile.

Întâlnirea ANDGAUP, organizată de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), vine la aproximativ o lună de când TUIASI a organizat o nouă reuniune a Consiliului Național al Rectorilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.