anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 26.03.2023

În vremuri de criză, universităţile ieşene obţin performanţe importante

Peste 7 milioane lei atrase de universităţile din Iaşi pe proiecte de dezvoltare internaţională

GALERIE
Universitati Iasi
 • Universitati Iasi
- +

Toate cele cinci universităţi de stat din Iaşi au primit aprobare pentru a derula câte şase proiecte finanţate de statul român prin Fondul de Dezvoltare Instituţională. Este cel mai mare număr de proiecte finanţat până astăzi pe centrul academic din Iaşi şi, deşi nu avem sumele decât de la două universităţi din Iaşi, se anunţă a fi şi cea mai mare finanţare, estimative fiind de cel puţin 7 milioane de lei pentru cele 30 de proiecte. Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” este instituţia de învăţământ din ţară cea mai performantă în acastă competiţie.

În mod concret, patru dintre cele şase proiecte ale TUIASI au fost desemnate ca fiind cele mai performante din ţară, în total obţinând aproximativ 2,1 milioane lei în cadrul competiţiei toate pentru cele şase proiecte. Practic, TUIASI a primit finanţare pentru toate cele şase categorii ale competiţiei, iar cele mai mari punctaje din ţară au fost obţinute la domeniile 1 şi 3, care vizează „creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea şi orientarea în carieră)”, respective „asigurarea funcţionării în bune condiţii a grădinilor botanice universitare, a staţiunilor didactice, a bazelor de practică şi a altor infrastructuri de susţinere a activităţilor didactice din cadrul universităţilor”.

„Faptul că am reuşit ca în cadrul a patru domenii să fim pe podium, la două fiind primii, reprezintă o performanţă unică. În acest an, cu ajutorul fondurilor câştigate, vom dezvolta proiectele anterioare, proiecte de succes, după cum s-a văzut”, a declarat rectorul Dan Caşcaval. La Universitatea „Al.I. Cuza” a fost atrasă anul acesta o sumă de peste 2 milioane lei, cea mai mare de până acum. „Universitatea noastră rămâne consecventă în valorificarea tuturor oportunităţilor de finanţare pentru implementarea de proiecte care să creeze valoare adăugată în comunitatea academică. Ne bucurăm că toate cele şase proiecte depuse au fost aprobate şi că suma obţinută de UAIC creşte de la un an la altul”, a declarat rectorul Tudorel Toader. În cadrul competiţiei din acest an a FDI au fost depuse 263 de proiecte pentru toate cele şase domenii de către universităţi de stat din România. (A. MIHAI, C. HOPULELE)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Revin tricolorii, oameni buni!

Nicolae GRECU

Revin tricolorii, oameni buni!

Cei care cred că naţionala nu mai poate câştiga nici măcar în Andorra să nu citească acest text.

opinii

Eufemismele (IV)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (IV)

Discuția despre eufemisme continuă cu exemple comentate din diferite sfere de desemnare (anatomie umană, homosexualitate, însușiri umane, profesii și meserii).

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Utilizând exclusiv conceptul de religie în sens occidental, Japonia este percepută ca fiind o țară cu o populație nereligioasă, care adoptă ideea de mushukyo - lipsa unor convingeri religioase. 

Să ne bucurăm!

prof. dr. Gheorghe POPA

Să ne bucurăm!

Da, să ne bucurăm și să fim mulțumiți de reușita comunității ieșene pentru inaugurarea în municipiul nostru a primului Centru Cultural European din țară!

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.