Peste 70 de de studenți din 9 țări europene au dezbătut la Iași importanța alegerilor europarlamentare

marți, 21 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Peste 70 de de studenți din 9 țări europene au dezbătut la Iași importanța alegerilor europarlamentare

În intervalul 15-17 mai 2024, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a găzduit evenimentul EC2U Student Event. La eveniment au participat 73 de studenți, inclusiv 71 de la cele 8 universități membre ale Alianței EC2U, printre care se numără UAIC, alături de universitățile din Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Pavia (Italia), Poitiers (Franța), Salamanca (Spania), Turku (Finlanda) și Linz (Austria), precum și 2 studenți de la Universitatea din Lvov (Ucraina), membru asociat EC2U.

În data de 15 mai 2024 a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, în sala „Ion Simionescu” de la Casa Universitarilor Iași, cu prezența rectorului UAIC, prof.dr. Liviu-George MAHA, a prorectorului UAIC responsabil pentru relațiile internaționale și parteneriatele de studii și cercetare.

Prin tema „Molding the future through EU elections”, EC2U Student Event a organizat o dezbatere în stilul Parlamentului European, unde participanții au discutat organizat despre alegerile europarlamentare și implicarea cetățenilor UE în alegerea membrilor Parlamentului European. La EC2U Student Event s-a desfășurat și o discuție rotundă organizată de Primăria Municipiului Iași, unde studenții prezenți au dialogat cu experți în diverse domenii despre integrarea europeană.

Evenimentul a cuprins și un tur al orașului Iași, un workshop despre interculturalitate intitulat „Mosaic of Identities: A workshop on intercultural understanding and belonging”, o întâlnire a consiliului studenților reprezentanți din cadrul EC2U, o vizită la Grădina Botanică a UAIC, precum și activități de socializare și sportive.

Alianța de universități European Campus of City-Universities (EC2U) este un consorțiu academic format din 8 universități cu tradiție din regiuni diferite ale Uniunii Europene: Universitatea din Poitiers (coordonator, Franța), Universitatea „Johannes Kepler” din Linz (Austria), Universitatea din Coimbra (Portugalia), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca (Spania), Universitatea din Pavia (Italia), Universitatea „Friedrich Schiller” din Jena (Germania), Universitatea din Turku (Finlanda) și. Alianța se bazează pe o cooperare unică între universități și orașe, implicând comunități academice, municipalități, autorități regionale, actori socio-economici și cetățeni. EC2U promovează o inițiativă globală fără precedent, bazată pe provocări, care are în prim-plan Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale Națiunilor Unite.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii