Peste 750 de constănţeni, puşi să plătească aproape 1,4 milioane de lei, după ce au mâncat gratuit, fără drept, la cantina socială
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Peste 750 de constănţeni, puşi să plătească aproape 1,4 milioane de lei, după ce au mâncat gratuit, fără drept, la cantina socială

GALERIE
cantina
  • cantina
- +

Peste 750 de persoane care au mâncat gratuit la cantina socială în urmă cu patru ani trebuie să returneze Primăriei Constanţa aproximativ 1,4 milioane de lei, după ce Curtea de Conturi a decis că acestea nu îndeplineau condiţiile legale pentru a beneficia de mesele respective, obligând municipalitatea să recupereze sumele respective. Primăria Constanţa caută soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii, în condiţiile în care cele mai multe persoane spun că nu au de unde da aceşti bani pentru că au venituri mici.

Curtea de Conturi a notat, în raportul din 2014, că mai multe persoane care au obţinut venituri mai mari de 123,60 de lei pe lună au beneficiat, în 2013, de ajutor social sub formă de masă la cantina de ajutor social.

Curtea de Conturi a solicitat atunci inventarierea tuturor dosarelor depuse de către solicitanţii ajutorului pentru acordarea mesei la cantină, realizarea anchetelor sociale şi analizarea acordării ajutorului pentru acordarea mesei la cantină.

„Conducerea Camerei de Conturi Constanţa a dispus măsuri pentru stabilirea tuturor sumelor reprezentând masa primită de către persoanele care nu aveau dreptul (neîndeplinind condiţiile legale de acordare) precum şi a sumelor reprezentând contribuţia de 30 la sută din venitul net lunar a persoanelor care aveau dreptul la masă cu plata contribuţiei şi recuperarea integrală a acestora în termenul legal de prescripţie”, se arată în raporul Curţii de Conturi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, municipalitatea a emis decizii de plată pentru 754 de persoane, având de recuperat în total suma de 1.382.777 de lei. Astfel, oamenii au de achitat fiecare sume cuprinse între 12 şi 2190 de lei.

Cele mai multe persoane spun că nu au de unde da aceşti bani pentru că au venituri mici.

Primăria Constanţa caută soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii, urmând să se adreseze Ministerului Muncii pentru a vedea cum poate fi remediată problema.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.