Peste 900 de locuri de muncă puse la dispoziţie la Târgul Picas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Peste 900 de locuri de muncă puse la dispoziţie la Târgul Picas

GALERIE
foto DAN LUCA, targ de locuri de munca pentru sectorul de constructii2353
  • foto DAN LUCA, targ de locuri de munca pentru sectorul de constructii2353
- +

Peste 500 de ieşeni au fost prezenţi, ieri, la prima zi a Târgului de locuri de muncă Picas, destinat şomerilor care caută locuri de muncă în construcţii. La eveniment au fost prezente circa 30 de companii care au pus la dispoziţie peste 900 de locuri de muncă, atât în ţară, cât şi în străinătate. „Cele mai multe locuri de muncă, în proporţie de 90%, le sunt destinate muncitorilor care au o calificare medie. Celelalte 10 procente sunt împărţite în mod egal de către angajaţii cu studii superioare şi muncitorii necalificaţi. Trebuie menţionat că din totalul locurilor de muncă disponibile, 15% sunt pentru lucrări în afara ţării, în trei ţări, respectiv Germania, Franţa şi Libia”, a declarat Sorin Ilie, managerul de proiect. Târgul de locuri de muncă este organizat de către Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul proiectului european „Picas te angajează în contrucţii”. Ieşenii interesaţi de găsirea unui loc de muncă în domeniu şi care nu au putut ajunge ieri la eveniment, mai au şansa astăzi, în intervalul orar 9 – 16, în incinta Sălii Polivalente. Prin intermediul proiectului Picas, finanţat din fonduri UE, au fost calificate, recalificate sau perfecţionate peste 300 de persoane, iar în acest moment sunt în curs de desfăşurare cursuri de formare profesională pentru aproximativ alte 180 de persoane. Participarea la cursuri este gratuită, iar absolvenţii cursurilor primesc burse şi li se decontează cheltuielile de transport, dacă se deplasează din alte localităţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.