PETA cere producătorului Jerry Bruckheimer şi companiei Walt Disney să renunţe la a folosi animale sălbatice pe platourile de filmare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PETA cere producătorului Jerry Bruckheimer şi companiei Walt Disney să renunţe la a folosi animale sălbatice pe platourile de filmare

GALERIE
piratii
  • piratii
- +

Organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) cere producătorului Jerry Bruckheimer şi companiei Walt Disney, printr-o scrisoare deschisă, să renunţe la a folosi animale sălbatice pe platourile de filmare, informează The Hollywood Reporter. 

Grupul care militează pentru drepturile animalelor le-a propus lui Bruckheimer şi The Walt Disney Company să folosească imagini generate pe computer în schimbul animalelor.

În urmă cu câteva zile, tabloidul britanic The Sun a relatat că o maimuţă Capucin a vomitat de mai multe ori pe când se afla pe platourile de filmare pentru ”Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, regizat de Joachim Ronning şi Espen Sandberg.

Astfel, vineri, PETA i-a cerut regizorului să îşi ia angajamentul că nu va mai folosi maimuţe sau alte animale sălbatice.

”Oamenii morţi pot să nu spună poveşti, dar ştiri că un Capucin care vomită incontrolabil şi muşcă un make-up artist pe platourile de filmare la «Piraţii din Caraibe» vorbesc de la sine”, a transmis Colleen O'Brien, vicepreşedinte al PETA. Organizaţia face apel la producătorii filmului să se informeze, să apeleze la computere pentru a reproduce imaginea animalelor.

Filmările pe cel de-al cincilea film din franciza ”Piraţii din Caraibe” au avut loc în 2015, când două maimuţe Capucin au fost duse din California până în Australia pentru a fi animale de companie ale personajului Barbossa, jucat de Geoffrey Rush. PETA susţine că a avertizat realizatorii filmului că maimuţele Capucin vor avea de suferit în momentul în care vor călători în Australia şi că Joe Suffredini, furnizorul de animale al  Avian Entertainment, a încălcat în trecut legea semantă în 1966 privind tratamentul aplicat animalelor.

”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” a fost lansat în cinematografe pe 26 mai. Din distribuţie fac parte Johnny Depp în rolul căpitanului Jack Sparrow, Orlando Bloom şi Geoffrey Rush, Javier Bardem, Brenton Thwaites şi Kaya Scodelario. Compania Disney nu a făcut comentarii privind scrisoarea PETA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.