Piaţa auto continuă trendul pozitiv după primele 9 luni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Piaţa auto continuă trendul pozitiv după primele 9 luni

GALERIE
crestere
  • crestere
- +

          Pe ansamblul pieţei auto din România, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale usoare) înregistrează, după 9 luni din 2014,  o creştere de 26,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, autoturismele au un plus de 27%.
         Pe plan european se remarcă tot o evoluție pozitivă, principalele ţări europene
înregistrând creşteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014 (datele după 9 luni fiind: Franţa +2,1%, Germania +2,9%, Italia +3,6%, Spania +17,2%, UK +9,1%).
 

          Cu datele înregistrate în luna septembrie 2014,  România consemnează un număr neîntrerupt de15 luni consecutive (din iulie 2013) de creștere față de lunile similare din anul precedent.

          In Iaşi, în luna septembrie s-au vândut un numar total de 182 autovehicule. După marca autohtonă Dacia, care a vândut 72 de unități, prima poziţie a podiumului celor mai vândute mărci de import este ocupată de Ford cu 23 de unităţi, urmat de Toyota şi Renault la egalitate, fiecare cu câte 14 unități.

          In ceea ce privește topul celor mai vândute mărci de import la nivelul judetului Iaşi, de la începutul anului, situaţia se prezintă în felul următor: prima poziţie este ocupată de Ford cu 174 de unităţi, urmată de Toyota cu 163 de unităţi, Volkswagen – 137 unități, Renault – 121 unități si Skoda cu 100 de unităţi. Restul mărcilor au înregistrat de-a lungul celor trei trimestre sub 100 de unităţi vândute.
   
          Grupul auto Mega Auto – ATI Motors Holding conduce detaşat în topul vânzărilor locale, demonstrând odată în plus ca serviciile de calitate oferite clienților dau rezultate pe termen lung. Mărcile grupului (Ford, Toyota si Lexus) după primele 9 luni, deţin o cotă de piaţă de 30% din totalul vânzărilor mărcilor de import, la nivelul județului Iași.
 

          Autovehiculele rulate importate continuă să intre în număr important (de 3 ori mai mare decât cele noi) în parcul național, în condițiile în care nefiscalizarea comerțului cu autovehicule rulate din import (TVA, impozite etc) rămâne un subiect nerezolvat de ani de zile și care favorizează, în mod evident, importul de autovehicule rulate în detrimentul celor noi.

          Față de recenta atenţionare a Comisie Europene adresată României pentru depăşirea limitelor emisiilor poluante în marile oraşe din ţară, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule reiterează necesitatea unui cadru legal care să stimuleze în mod real achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologii avansate (emisii reduse de CO2, electrice, hibride sau care folosesc combustibili alternativi), orientate către eficienţă şi protecţia mediului deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc, contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră. De asemenea, complementar, sunt necesare măsuri eficiente de limitare a evaziunii fiscale din domeniul comerţului cu autovehicule rulate.


*Sursa informaţiilor privind cifrele de vânzări – Raportul Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România pentru luna septmembrie, 2014.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.