anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Comunicat de presă

Piaţa auto continuă trendul pozitiv după primele 9 luni

GALERIE
crestere
 • crestere
- +

          Pe ansamblul pieţei auto din România, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale usoare) înregistrează, după 9 luni din 2014,  o creştere de 26,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, autoturismele au un plus de 27%.
         Pe plan european se remarcă tot o evoluție pozitivă, principalele ţări europene
înregistrând creşteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014 (datele după 9 luni fiind: Franţa +2,1%, Germania +2,9%, Italia +3,6%, Spania +17,2%, UK +9,1%).
 

          Cu datele înregistrate în luna septembrie 2014,  România consemnează un număr neîntrerupt de15 luni consecutive (din iulie 2013) de creștere față de lunile similare din anul precedent.

          In Iaşi, în luna septembrie s-au vândut un numar total de 182 autovehicule. După marca autohtonă Dacia, care a vândut 72 de unități, prima poziţie a podiumului celor mai vândute mărci de import este ocupată de Ford cu 23 de unităţi, urmat de Toyota şi Renault la egalitate, fiecare cu câte 14 unități.

          In ceea ce privește topul celor mai vândute mărci de import la nivelul judetului Iaşi, de la începutul anului, situaţia se prezintă în felul următor: prima poziţie este ocupată de Ford cu 174 de unităţi, urmată de Toyota cu 163 de unităţi, Volkswagen – 137 unități, Renault – 121 unități si Skoda cu 100 de unităţi. Restul mărcilor au înregistrat de-a lungul celor trei trimestre sub 100 de unităţi vândute.
   
          Grupul auto Mega Auto – ATI Motors Holding conduce detaşat în topul vânzărilor locale, demonstrând odată în plus ca serviciile de calitate oferite clienților dau rezultate pe termen lung. Mărcile grupului (Ford, Toyota si Lexus) după primele 9 luni, deţin o cotă de piaţă de 30% din totalul vânzărilor mărcilor de import, la nivelul județului Iași.
 

          Autovehiculele rulate importate continuă să intre în număr important (de 3 ori mai mare decât cele noi) în parcul național, în condițiile în care nefiscalizarea comerțului cu autovehicule rulate din import (TVA, impozite etc) rămâne un subiect nerezolvat de ani de zile și care favorizează, în mod evident, importul de autovehicule rulate în detrimentul celor noi.

          Față de recenta atenţionare a Comisie Europene adresată României pentru depăşirea limitelor emisiilor poluante în marile oraşe din ţară, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule reiterează necesitatea unui cadru legal care să stimuleze în mod real achiziţia de autovehicule care încorporează tehnologii avansate (emisii reduse de CO2, electrice, hibride sau care folosesc combustibili alternativi), orientate către eficienţă şi protecţia mediului deoarece acestea poluează mai puţin sau deloc, contribuind, totodată şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră. De asemenea, complementar, sunt necesare măsuri eficiente de limitare a evaziunii fiscale din domeniul comerţului cu autovehicule rulate.


*Sursa informaţiilor privind cifrele de vânzări – Raportul Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România pentru luna septmembrie, 2014.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.