Piaţa auto din Iaşi este la turaţia maximă. Anul a început în forță!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Piaţa auto din Iaşi este la turaţia maximă. Anul a început în forță!

GALERIE
parc auto - second-hand
  • parc auto - second-hand
- +

In prima lună a anului au fost înmatricultate în judeţ 1.310 maşini, din care 1.041 second hand. Cele mai multe autovehicule sunt marca Volkswagen (446 bucăţi), Audi (110 bucăţi) şi Opel (100 bucăţi).

Fluxul de maşini second continuă să vină la noi în judeţ, în prima lună a acestui an înmatriculându-se nu mai puţin de 1.310 bucăţi, din care 1.041 sunt uzate. Alte 187 sunt noi din import, iar 80 sunt noi, cumpărate din ţară. Comparativ cu luna ianuarie 2018, numărul s-a dublat în ianuarie 2019. O altă diferenţă între cele două luni este aceea că în ianuarie anul trecut nu s-a înmatriculat nicio maşină hibrid, iar anul acesta au primit plăcuţele nu mai puţin de 20 de autoturisme. Totodată, în traficul din judeţul nostru şi-au făcut loc şi singurul  Porsche Panamera 4, pe benzină, fabricat în 2011, înmatriculat luna trecută în România.

Alte maşini de lux care „au trecut” pe la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi sunt: un Bentley (din trei înmatriculate în România), trei Porsche-uri (din patru înmatriculate în ţară), şase Alfa Romeo, 5 Lexus-uri, o Lancia, 2 maşini Jaguar şi 16 Land Rover-uri. Cele mai multe autoturisme înmatriculate la Iaşi sunt marca Volkswagen (446 bucăţi), Audi (110 bucăţi), Opel (100 bucăţi), Dacia (95 bucăţi), Ford (87 bucăţi), BMW (85 bucăţi), Skoda (67 bucăţi), Mercedes Benz (58 bucăţi) şi Renault (51 bucăţi). De precizat faptul că din cei 1.310 posesori de autoturisme aduse în parcul auto al judeţului, 1.154 sunt proprietari persoane fizice şi numai 155 sunt firme. De asemenea, cele mai noi maşini sunt fabricate chiar la începutul acestui an, cinci la număr, alte 279 de bucăţi au fost fabricate în 2018 iar 14 bucăţi în 2017. Există însă şi un număr de 31 de autoturisme cu an de fabricaţie înainte de 2.000, cele mai vechi fiind scoase din fabrică în 1984 şi 1991. La nivel de ţară, numărul de autovehicule înmatriculate a crescut luna trecută cu aproape 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 

„În   ianuarie 2019   au   fost   inmatriculate    18.111   vehicule, din care 13.952 de autoturisme, cu 18,80% mai mult ca în ianuarie 2018. Cele mai multe vehicule au fost cele comerciale, până la 3,5 tone şi vehiculele comerciale grele de 16 şi peste 16 tone. În funcţie de numărul unităţilor înmatriculate, cele mai multe solicitări au vizat mărcile: Dacia (+46% faţă de ianuarie 2018), Renault (+70% faţă de ianuarie 2018), Ford (+18% faţă de ianuarie 2018) şi Skoda (+3,4% faţă de ianuarie 2018). La Volkswagen numărul se află în scădere, (- 27% faţă de ianuarie 2018)”, precizează reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor de la Bucureşti.   

O treime din maşini nu trec de RAR

Aglomeraţia de la RAR şi Înmatriculări continuă anul acesta în ritmul de anul trecut, în jur de 45-50 de maşini înmatriculate zilnic. În 2018, la noi în judeţ s-au înmatriculat 17.000 de autovehicule, din care 15.000 sunt autoturisme. Comparativ cu anul 2017, vorbim de o creştere a numărului cu 2.000 de unităţi. 90% dintre maşinile intrate pe străzi anul trecut sunt second hand. Recordul istoric a fost înregistrat în luna august 2018, când s-au înmatriculat 2.200 de maşini, cel mai mare număr lunar din întreaga istorie a judeţului. De asemenea, şi lunile anterioare au fost, la rândul lor, recorduri: în iulie au fost înmatriculate 1.535 de maşini, iar în iunie, 1.413. Importul masiv de second-hand-uri este generat de scoaterea taxei de mediu, care ajun­gea şi la 1.000 de euro pentru o maşină mai veche. Acest fenomen duce la îmbătrânirea parcul auto naţional. Conform datelor de la RAR, un procent de 30% din numărul total de maşini programate pentru autentificare, nu trec de verificări din prima. Majoritatea au probleme tehnice şi sunt un real pericol pentru ieşenii din trafic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.