Piața auto din România în 2013 - cifre APIA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Piața auto din România în 2013 - cifre APIA

GALERIE
masini APIAbanner_apia
  • masini APIA
  • banner_apia
- +

Piața auto din România în 2013 totalizează 78.341 unități noi vândute (autoturisme şi vehicule comerciale) înregistrand astfel o scădere cu 6.68% față de anul anterior. Ultimele 4 luni au fost în creştere, ceea ce dă un semnal pozitiv de revenire a pieței, România apropiindu-se astfel de trendul european. La nivelul Uniunii Europene luna decembrie a marcat cea mai mare creştere din ultimii 4 ani ( + 13,3%), ceea ce a facut ca scăderea anului trecut sa fie de doar 1,7%.

După toate previziunile se aşteaptă ca anul 2014 să aibă o creştere de aproximativ 5 procente.

 

Cele mai multe unități au fost vândute de producatorul local Dacia, totalizând 24.890 unități, iar topul este continuat de Volkswagen, Skoda, Renault şi Ford.

 

Dacia împreună cu Ford au produs în România 402.084 unități, dintre care 363.778 au fost exportate . Modelele cele mai căutate de străini, dintre cele fabricate la Piteşti şi Craiova, au fost Dacia Duster, Dacia Sandero şi Ford B-MAX.

La Iasi în luna decembrie s-au vândut 192 de unități, cele mai cumparate mărci fiind Dacia (40 unități), Ford (30 unități), Toyota (17 unități), Volkswagen ( 15 unități) si Renault (12 unități).

Pe piața locală, parcursul anului 2013 s-au vândut 2093 unități, înregistrand astfel o scadere de 20.6% față de anul anterior. Această scădere reflectă situatia economică generală a județului Iasi.

La nivelul județului nostru, păstrand trendul national, Dacia a livrat cele mai multe autovehicule (563 unități), topul fiind continuat de Ford (369 unități), Toyota (178 unități), Volkswagen (176 unități), Peugeot (129 unități) şi Renault (120 unități). Restul mărcilor au inregistrat în decursul anului sub 100 de unități vândute. Din totalul celor 27 de mărci vândute în Iasi, 19 reprezentanțe au vândut sub 50 de unități, cota de piață cea mai importantă fiind imparțită de primii clasați.

Pe clasele cele mai importante, unde se fac volume şi bătălia este foarte acerbă, situația la Iaşi este următoarea:

 

·          Datele sunt preluate din raportul APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor Auto).

http://www.toyotaiasi.ro

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.