Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Piaţa europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani

GALERIE
smartphones-2
  • smartphones-2
- +

Doar 49 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în Europa în primul trimestru al acestui an, acesta fiind cel mai slab prim trimestru pentru piaţa europeană de smartphone-uri din 2013 până acum.

Piaţa europeană de smartphone-uri a scăzut cu 12% în primele trei luni ale acestui an, susţine analiza Counterpoint Research, care avertizează că se poate şi mai rău pe viitor.

Singurul producător din top 5 care a crescut în această perioadă este Realme. Aflat chiar pe al cincilea loc în piaţa europeană, Realme a crescut cu 67% şi are acum o cotă de 4%.

Samsung se menţine pe prima poziţie, deşi a înregistrat o scădere de 16 procente. Cota de piaţă a companiei coreene s-a redus de la 37% la 35%.

Apple reuşeşte, ca de obicei în ultimii ani, să se ţină cel mai bine şi să scadă cel mai puţin dintre producătorii de top. Pentru că a scăzut doar cu 6% (mult mai puţin decât alţii), cota de piaţă a companiei americane a crescut uşor, de la 24% la 25%.

Locurile trei şi patru sunt ocupate de Xiaomi şi Oppo. Xiaomi are parte de cea mai mare scădere dintre producătorii de top, pierzând nu mai puţin de 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Xiaomi are acum 14% din piaţa europeană, de la 19%, iar Oppo, care a scăzut cu 8%, şi-a menţinut cota de 6% din piaţă.

Există multe motive pe seama cărora analiştii pun această scădere. Dincolo de pandemie, care încă afectează producţia în China, există acum un război şi o inflaţie globală care reduce motivaţia cumpărătorilor.

Aceeaşi analiştii avertizează că situaţia va deveni şi mai grea înainte să se îmbunătăţească, adică piaţa ar putea să scadă şi mai mult în trimestrele care urmează.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri