Piaţa rezidenţială din Iaşi va cunoaşte o dezvoltare fără precedent în anii următori. Care sunt cartierele cu cele mai mici preţuri la apartamente
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Piaţa rezidenţială din Iaşi va cunoaşte o dezvoltare fără precedent în anii următori. Care sunt cartierele cu cele mai mici preţuri la apartamente

GALERIE
foto DAN LUCA - bloc breazu - 0012
  • foto DAN LUCA - bloc breazu - 0012
- +

Anul 2016 a reprezentat cea mai bună perioadă pentru piaţa rezidenţială din România, cu un număr mare de locuinţe noi livrate în toată ţara şi un număr record al tranzacţiilor încheiate.

Creşterea cererii, favorizată în special de condiţiile mai avantajoase de creditare şi de majorarea succesivă a plafonului de garanţii pentru Prima Casă din anul 2016, au dus la o evoluţie importantă a tranzacţiilor şi în celelalte oraşe mari ale ţării, trendul cel mai puternic ascendent fiind consemnat în Iaşi. Revigorarea economică remarcată în ultimii doi ani în zona Moldovei şi includerea unei autostrăzi în zona de est a ţării între priorităţile MasterPlanului General de Transport au generat noi oportunităţi în zonă.

 
Tendinţa de dezvoltare a municipiului Iaşi este confirmată şi de sectorul imobiliar. La începutul lunii februarie 2017 pe Storia.ro erau publicate peste 10.000 de oferte, dintre care aproximativ 70% anunţuri de vânzare şi restul de 30% pentru închirierea de proprietăţi. De asemenea, un număr destul de mare de proiecte sunt în avizare în municipiu şi împrejurimi, urmând a fi demarate în acest an.
 
Apartamentele din Iaşi, printre cele mai ieftine locuinţe dintre oraşele mari ale ţării

Preţurile medii ale apartamentelor, inclusiv cele din cartierele mărginaşe, se ridicau la circa 877 de euro/ mp în februarie 2017, conform calculelor pe baza anunţurilor de pe Storia.ro. Acest lucru confirmă faptul că în Iaşi sunt disponibile printre cele mai ieftine apartamente dintre toate oraşele mari ale ţării. Din cele peste 10.000 de anunţuri de vânzare de pe Storia.ro, 66,5% au valori cuprinse între 35.000 şi 65.000 de euro, fiind corespunzătoare apartamentelor cu două sau trei camere şi cu suprafeţe medii de 50-80 mp. Circa 14% din anunţuri au ca obiect apartamente cu preţuri sub 35.000 de euro, 17% au preţuri cuprinse între 65.000 şi 95.000 de euro, în timp ce ponderea apartamentelor premium, care costă între 95.000 şi 150.000 de euro, ajunge la aproximativ 2,5%. Cea mai scumpă locuinţă din Iaşi scoasă la vânzare pe site este un bloc tip vilă, cu 5 camere, situat în cartierul Tătăraşi-Oancea, la un preţ de 355.000 de euro.
 
Analiza anunţurilor postate pe Storia.ro indică continuarea creşterii preţurilor pe metru pătrat în toate cartierele din Iaşi, cele mai scumpe apartamente fiind cele din nordul şi estul oraşului, de altfel singurele zone în care preţul pe pentru pătrat al unui apartament cu două camere depăşeşte 1.000 de euro/ mp. Astfel, cele mai scumpe locuinţe din Iaşi se găsesc în nord, în cartierul Copou, unde preţul mediu ajunge până la 1.377 de euro/ mp, urmat de cartierul Moara de Vânt, unde preţul mediu ajunge la 1.164 de euro/ mp şi în est, în cartierul Tătăraşi, unde preţurile ajung la circa 1.000 de euro/ mp. În rest, preţurile locuinţelor din municipiu variază, în medie, între 700 şi 900 de euro pe mp, în funcţie de zonă. Cele mai ieftine apartamente din Iaşi se găsesc în cartierele Dacia (729 euro/ mp) şi Nicolina - CUG (743 euro/ mp).
 
Preţurile medii ale apartamentelor din celelalte cartiere principale ale municipiului Iaşi sunt: 758 euro/ mp în zona Popas-Păcurari, 787 euro/ mp în cartierul Podu Roş, 865 euro/ mp în zona Mircea cel Bătrân, 914 euro/ mp în Bucium, 931 euro/ mp în Galata, 942 euro/ mp în cartierul Tudor Vladimirescu şi de 986 euro/ mp în zona gării din vestul municipiului.
 
Storia.ro este un site de anunţuri dedicat sectorului imobiliar, lansat în luna august 2016 de OLX. Cu peste 85.000 de anunţuri disponibile în cadrul site-ului, ofertele au o calitate ridicată şi oferă informaţii detaliate despre proprietăţi, imagini clare ale acestora, precum şi harta completă a zonei cu punctele de interes din apropierea fiecărei proprietăţi, precum spitale, centre comerciale, farmacii, şcoli, pieţe etc.
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.