Pictori din peste zece judeţe expun la Iaşi la „Saloanele Moldovei”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Pictori din peste zece judeţe expun la Iaşi la „Saloanele Moldovei”

GALERIE
expozitie arta naiva
  • expozitie arta naiva
- +

Cea de-a XXX-a ediţie a Expoziţiei Naţionale de Artă Naivă „Saloanele Moldovei” va aduce la Iaşi lucrări semnate de pictori consacraţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Bucureşti, Caraş-Severin, Galaţi, Iaşi, Suceava şi Vaslui. 

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 16 aprilie, de la ora 12.30, la Muzeul Etnografic al Moldovei din incinta Palatului Culturii din Iaşi, lucrările urmând să rămâne pe simezele muzeului până pe 10 aprilie. Manifestarea culturală este organizată de Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova”.

În cadrul expoziţiei, ieşenii vor putea admira lucrări semnate de pictorii Valentina Acasandrei, Ana Boţa, Nicolae Pătru, Calistrat Robu, Paul Robu, Ioan Măric, Catinca Popescu, Constantina Voicu, Salomia Andronic, Mihai Dascălu, Vasile Popovici, Dumitru Ştefănescu, Mircea Cojocaru, Ruxandra Ciupercă, Gheorghe Boancă, Gheorghe Ciobanu, Lucica Ciobanu, Genoveva Popa, Camelia Constantin, Florin Bejenari, Costică Onuţă, Paula Iacob, Valentin Crucianu, Valeria Tofan, Doina şi Gustav Hlinka, Maricela Istrate şi Despina Mitrofan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.