anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Pictura „Pope with Owls”, semnată Francis Bacon, vândută sub estimarea făcută de specialişti

GALERIE
Pope with Owls
 • Pope with Owls
- +

Pictura „Pope with Owls”, semnată Francis Bacon, a fost vândută la o licitaţie Phillips de la New York pentru 33 de milioane de dolari, sub estimarea iniţială făcută de specialişti.

În licitaţia de artă contemporană şi de secol 20 au fost scoase la vânzare 46 de loturi, iar 44 au fost adjudecate pentru un total de 139,1 milioane de dolari - cel mai mare total înregistrat de casa de licitaţii.

Cel mai preţios lot din vânzare a fost lucrarea britanicului Bacon. Ea a fost urmată de picturi semnate de Joan Mitchell şi Jean-Michel Basquiat, vândute pentru mai mult de 8 milioane de dolari. Cel mai mare preţ oferit pentru lucrarea lui Mitchell din 1992, neintitulată, estimată la cel mult 6 milioane de dolari, a fost de 10 milioane de dolari, iar ea a fost cumpărată - în urma adăugării taxelor - pentru 11,87 de milioane de dolari.

O lucrare a lui Basquiat din 1984, neintitulată, a fost estimată la cel mult 8 milioane de dolari, iar ultima ofertă a fost de 7,7 milioane de dolari. Cu tot cu taxe, preţul ei a fost de 8,5 milioane de dolari. Licitaţia pentru „Pope with Owls” a pornit de la 24 de milioane de dolari. Tabloul era estimat la 35 - 45 de milioane de dolari. După cinci oferte însă, el a fost adjudecat contra sumei de 33 de milioane de dolari.

Lucrarea realizată în 1958 a fost scoasă acum pentru prima dată la vânzare, după 35 de ani de când se afla în aceeaşi colecţie.

Tabloul, care înfăţişează un papă ce stă pe un jilţ, încadrat de două bufniţe, a fost realizat în timpul unei şederi de 14 luni în Maroc. El face trimitere la un portret al Papei Inocenţiu X creat de Diego Velázquez, o imagine la care Bacon a făcut referire de mai multe ori în creaţia sa dintre 1949 şi 1971.

Lucrarea a fost vândută acum de un colecţionar american, care a cumpărat-o în urmă cu aproximativ patru decenii de la dealerul de artă elveţian Thomas Amman. Cel mai recent, ea a fost expusă în 2006 la galeria Gagosian din New York. Două versiuni ale „Pope with Owls” se află în colecţii ale San Francisco Museum of Modern Art şi Royal Museums of Fine Arts din Bruxelles.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.