anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Pictura pe numere – ce este și de unde a apărut conceptul (P)

GALERIE
17433
 • 17433
- +

Pictura pe numere a devenit rapid ocupație a unui număr însemnat de persoane de toate vârstele și profesiile. Copii, tineri și adulți deopotrivă, cu toții au descoperit în pictura pe numele posibilitatea de a-și ocupa timpul liber într-un mod plăcut și relaxant. Cum a început totul și ce înseamnă, de fapt, pictura pe numere? Iată câteva dintre informațiile esențiale despre acest subiect.

De unde a apărut pictura pe numere?

Deși este un lucru nedescoperit încă de mulți, pictura pe numere a apărut cu mult timp în urmă, în anii 50 devenind chiar populară în America. Cu toate acestea, chiar și înainte de popularizarea sa de către artistul Dan Robbins, se poate spune că pictura pe numere își are începuturile în activitatea lui Leonardo da Vinci, cunoscut fiind faptul că acesta își învăța discipolii să picteze numerotând înainte anumite zone de pe pânza de pictură, astfel încât elevii să știe ce culori să folosească pentru un contrast reușit al operelor de artă. Mai târziu, chiar personalități importante au apelat la această activitate pentru reproducerea unor fotografii sau imagini.

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Ce este, de fapt, pictura pe numere astăzi?

Pictura pe numere este, în ziua de azi, o artă și un hobby în același timp. Este vorba despre pictarea unor lucrări pe pânze pretipărite care sunt împărțite în mai multe zone, acestea fiind numerotate corespunzător unor coduri de culoare. Ceea ce trebuie „artistul” să facă este să picteze fiecare dintre zonele numerotate cu culorile corespunzătoare, astfel încât să poată obține pas cu pas pictura completă, putând fi vorba despre reproducerea unei imagini sau chiar a unei fotografii. Artistul care picteaza pe numere poate învăța cum să identifice mai ușor zonele de pictat, modul în care culorile și tonurile de culoare ale unei picturi variază, învățându-l astfel cum poate fi pictată treptat o pânză goală. Treptat, acesta are posibilitatea de a căpăta experiență prin simpla mânuire a unei pensule și prin respectarea unor coduri de culoare prestabilite.

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Cu ajutorul unui kit de pictură pe numere, ai posibilitatea nu numai de a petrece un timp plăcut de relaxare, dar și de a învăța cum să trasezi primele linii de culoare pentru un tablou complet sau cum să deții controlul. De asemenea, lucrările realizate cu mâna ta vor fi cadouri inedite pentru cei dragi sau lucrări de design interior pe care vei fi mândru să le expui în interiorul locuinței tale. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.