Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Veolia Energie a prezentat bilanţul activităţii, la 3 ani de la preluarea serviciului

Pierderile de apă din sistemul ieşean de termoficare au scăzut cu 44 la sută

GALERIE
DSC_1461_b
  • DSC_1461_b
- +

Furnizorul privat de agent termic a anunţat şi faptul că, în acest timp, circa 500 de locuinţe individuale, la care se adaugă numeroase societăţi comerciale sau instituţii, s-au branşat sau rebranşat la sistemul centralizat.

La trei ani de la preluarea serviciului public de termoficare din Iaşi, în noiembrie 2012, Veolia Energie şi-a prezentat ieri bilanţul activităţii din oraş. Operatorul privat a ţinut în primul rând să comunice faptul că, de atunci, sute de ieşeni, dar şi agenţi comerciali, au fost convinşi să opteze pentru branşarea sau rebranşarea la sistemul centralizat de termoficare.

Bilanţul acestor trei ani punctează şi faptul că, potrivit operatrului, s-a mărit per total eficienţa energetică a sistemului centralizat de termoficare pe întregul lanţ, - producţie, transport, distribuţie, furnizare -, randamentul global al sistemului crescând cu 5%.

Potrivit oficialilor Veolia, creşterea eficienţei s-a datorat investiţiilor efectuate: au fost fiabilizate echipamentele principale de la ambele centrale de producţie (CET Tudor şi CET Holboca) şi a scăzut apa de adaos (pierderile de apă) pe reţelele primare şi secundare cu 44%. De asemenea, a crescut gradul de continuitate în furnizarea energiei termice către clienţi până la 96,9% şi au scăzut consumurile interne de electricitate cu 10%.

Investiţiile au presupus şi înlocuirea a 4,5 km de reţele primare şi 7,5 km de reţele secundare, care se adăugă la cei 11 km de magistrale de termoficare înlocuiţi de municipiul Iaşi cu fonduri europene. În plus, au fost introduse 2,1 km de conducte de recirculare a apei calde de la punctele termice până la subsolul blocurilor şi au fost înlocuite 2.198 de contoare clasice cu aparate de măsură cu citire radio, de la distanţă.

De asemenea, facturile clienţilor au fost degrevate de costuri inutile, combustibilul fiind achiziţionat din timp de Veolia. Toate aceste măsuri s-au tradus în costuri mai mici pentru încălzire şi apă caldă, precizează Veolia.

„Dacă la acestea adăugăm şi îmbunătăţirea calităţii servicilor şi a comunicării cu clienţii, găsim explicaţia motivelor ce au convins atât populaţia, cât şi mari agenţi comerciali să se racordeze sau să se rebranşeze la reţeaua de termoficare centralizată. Numeroase clădiri mari au ales termoficarea centralizată: hoteluri - Moldova, Ramada, Unirea şi Eskada, complexe de birouri, ca Tester Business Park, instituţii de cultură, ca Ateneul Tătăraşi, lăcaşuri de cult, ca bisericile Sfântul Iulian din Tars şi Sfântul Nicolae, instituţii de învăţământ precum Colegiul Naţional, Grădiniţa PP4 4, Liceul Vasile Alecsandri - clădire anexă, instituţii publice precum Direcţia de Asistenţă Comunitară, centre comerciale (eGros), centre de petrecere a timpului liber (Baia Comunală, o sală de sport privată din Bucium) şamd. La acestea se adaugă peste 500 de apartamente care s-au rebranşat la sistemul centralizat de termoficare. Rezultatele tuturor acestor acţiuni pozitive ne bucură şi ne responsabilizează pentru următorii 17 ani ai contractului de delegare. În următorii ani vom continua să ne ghidăm după aceleaşi principii: creşterea eficienţei în toate aspectele activităţii noastre, dialogul constructiv cu clienţii şi proactivitatea, în aşa fel încât să furnizăm servicii la un înalt grad de calitate şi continuitate şi la un preţ competitiv“, a declarat Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri