anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Veolia Energie a prezentat bilanţul activităţii, la 3 ani de la preluarea serviciului

Pierderile de apă din sistemul ieşean de termoficare au scăzut cu 44 la sută

GALERIE
DSC_1461_b
  • DSC_1461_b
- +

Furnizorul privat de agent termic a anunţat şi faptul că, în acest timp, circa 500 de locuinţe individuale, la care se adaugă numeroase societăţi comerciale sau instituţii, s-au branşat sau rebranşat la sistemul centralizat.

La trei ani de la preluarea serviciului public de termoficare din Iaşi, în noiembrie 2012, Veolia Energie şi-a prezentat ieri bilanţul activităţii din oraş. Operatorul privat a ţinut în primul rând să comunice faptul că, de atunci, sute de ieşeni, dar şi agenţi comerciali, au fost convinşi să opteze pentru branşarea sau rebranşarea la sistemul centralizat de termoficare.

Bilanţul acestor trei ani punctează şi faptul că, potrivit operatrului, s-a mărit per total eficienţa energetică a sistemului centralizat de termoficare pe întregul lanţ, - producţie, transport, distribuţie, furnizare -, randamentul global al sistemului crescând cu 5%.

Potrivit oficialilor Veolia, creşterea eficienţei s-a datorat investiţiilor efectuate: au fost fiabilizate echipamentele principale de la ambele centrale de producţie (CET Tudor şi CET Holboca) şi a scăzut apa de adaos (pierderile de apă) pe reţelele primare şi secundare cu 44%. De asemenea, a crescut gradul de continuitate în furnizarea energiei termice către clienţi până la 96,9% şi au scăzut consumurile interne de electricitate cu 10%.

Investiţiile au presupus şi înlocuirea a 4,5 km de reţele primare şi 7,5 km de reţele secundare, care se adăugă la cei 11 km de magistrale de termoficare înlocuiţi de municipiul Iaşi cu fonduri europene. În plus, au fost introduse 2,1 km de conducte de recirculare a apei calde de la punctele termice până la subsolul blocurilor şi au fost înlocuite 2.198 de contoare clasice cu aparate de măsură cu citire radio, de la distanţă.

De asemenea, facturile clienţilor au fost degrevate de costuri inutile, combustibilul fiind achiziţionat din timp de Veolia. Toate aceste măsuri s-au tradus în costuri mai mici pentru încălzire şi apă caldă, precizează Veolia.

„Dacă la acestea adăugăm şi îmbunătăţirea calităţii servicilor şi a comunicării cu clienţii, găsim explicaţia motivelor ce au convins atât populaţia, cât şi mari agenţi comerciali să se racordeze sau să se rebranşeze la reţeaua de termoficare centralizată. Numeroase clădiri mari au ales termoficarea centralizată: hoteluri - Moldova, Ramada, Unirea şi Eskada, complexe de birouri, ca Tester Business Park, instituţii de cultură, ca Ateneul Tătăraşi, lăcaşuri de cult, ca bisericile Sfântul Iulian din Tars şi Sfântul Nicolae, instituţii de învăţământ precum Colegiul Naţional, Grădiniţa PP4 4, Liceul Vasile Alecsandri - clădire anexă, instituţii publice precum Direcţia de Asistenţă Comunitară, centre comerciale (eGros), centre de petrecere a timpului liber (Baia Comunală, o sală de sport privată din Bucium) şamd. La acestea se adaugă peste 500 de apartamente care s-au rebranşat la sistemul centralizat de termoficare. Rezultatele tuturor acestor acţiuni pozitive ne bucură şi ne responsabilizează pentru următorii 17 ani ai contractului de delegare. În următorii ani vom continua să ne ghidăm după aceleaşi principii: creşterea eficienţei în toate aspectele activităţii noastre, dialogul constructiv cu clienţii şi proactivitatea, în aşa fel încât să furnizăm servicii la un înalt grad de calitate şi continuitate şi la un preţ competitiv“, a declarat Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Alexandru LĂZESCU

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Şansele Vestului de se opune acestui demers depind în bună măsură de soarta războiului din Ucraina şi de capacitatea sa de gestiona faliile politice şi societale interne. 

opinii

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Nichita DANILOV

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Oare cum ar fi salutat azi Florin să nu devină bătător la ochi pentru cei aliniaţi din punct de vedere ideologic corect? Ar fi avut curajul să rostească bună ziua? Din păcate, Florin Faifer nu a mai prins vremurile pe care le-a prorocit.

România fericită

Michael ASTNER

România fericită

Lunea trecută, de Ziua Mondială a Fericirii, presa de la noi a discutat raportul pe anul acesta (bazând pe datele din 2022) întocmit de Sustainable Development Solutions Network (Reţeaua de Soluţii de Dezvoltare Sustenabilă). Poate aţi aflat, poate v-a scăpat: în World Happiness Report (realizat pentru a zecea oară, dacă am înţeles bine) pe 2023, România se află pe locul 24! 

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Ciprian IFTIMOAEI

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Cu toţii suntem familiarizaţi cu discuţiile despre impactul digitalizării asupra pieţei muncii, despre expansiunea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), unde oferta de locuri de muncă este în creştere, despre pachetele salariale atractive în acest domeniu de vârf al economiei. 

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.