anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Ping-pong cu Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava. Concurență acerbă, contestații multe

GALERIE
iasi suceava
 • iasi suceava
- +

CNSC a acordat încă două săptămâni pentru reevaluarea ofertelor.

Ultimul contract al Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava va fi atribuit anul viitor. Ultimele contestaţii depuse în procedura de desemnare a câştigătorului licitaţiei au prelungit aşteptarea cu încă cel puţin 15 zile.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a judecat diferit cele trei plângeri depuse de tot atâţia ofertanţi. Astfel, contestaţia Con Ted Company a fost respinsă, dar CNSC a admis cererile de intervenţie ale Alpenside – căreia Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză după ce CNSC i-a respins astă-vară contestaţia – şi a Daroconstruct, una dintre firmele contestatoare.

La rândul ei, Daroconstruct SRL a obţinut acum admiterea propriei contestaţii, prin care a cerut evaluarea ofertei financiare a Alpenside. Implicit, cererea de intervenţie a acesteia din urmă a fost respinsă.

A fost admisă şi contestaţia Eky Route SRL, firma desemnată iniţial câştigătoare înainte ca instanţa să încline balanţa în favoarea Alpenside. Astfel, atât oferta Eky Route, cât şi cea a Alpenside urmează să fie reevaluate, însă fără să fie anulată procedura de atribuire.

"Obligă autoritatea contractantă (Consiliul Judeţean, n.r.) la continuarea procedurii de atribuire în cauză, în termen de 15 zile, cu reevaluarea propunerilor financiare ale Asocierii Eky Route SRL - Dimex 2000 Company SRL şi Alpenside SRL, cu luarea în considerare a tuturor răspunsurilor la clarificări ale acestora", precizează CNSC în decizia datată 23 decembrie.

Amintim că prima contestaţie a venit astă-vară, după ce Consiliul Judeţean a considerat oferta Eky-Route cea mai bună. Alpenside, care a prins şi contractele pe primele două loturi ale Axei Iaşi-Suceava, a contestat atribuirea şi, cu toate că nu a avut câştig de cauză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a obţinut în instanţă anularea deciziei şi reevaluarea ofertelor. Însă când era să obţină şi contractul pentru Lotul 3, au apărut din nou contestaţii.

Concurenţa este una acerbă pentru atribuirea contractului cu o valoare estimată de 96,1 milioane de lei: 9 oferte. Procedura precedentă, lansată pentru toate cele trei loturi – dintre care primele două, câştigate de Alpenside, tocmai au primit şase luni de prelungire a termenului de finalizare – a avut două contestaţii care au scos din joc, pe rând, doi dintre cei trei ofertanţi înscrişi. Licitaţia s-a reluat, iar acum, din cauza legislaţiei imperfecte, contestaţiile ameninţă termenul până la care întreg proiectul trebuie să fie finalizat, respectiv sfârşitul anului 2023. Durata contractului este de 24 de luni.

VEDEȚI ȘI:

Axa rutieră Iaşi-Suceava se lungeşte: şase luni de prelungire - AICI

Contractul de 18 milioane de euro de la CJ încă nu are stăpân: situaţia devine tot mai problematică - AICI

Axa Iaşi-Suceava e ca şi funcţională: creează deja balamuc în trafic şi nemulţumiri ale localnicilor - AICI

De ce se lucrează ca în reluare pe Axa Iaşi-Suceava - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.