Pista Aeroportului dă prioritate unor noi linii de gardă la spitalul mobil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pista Aeroportului dă prioritate unor noi linii de gardă la spitalul mobil

GALERIE
pista Aeroport
  • pista Aeroport
- +

Pentru calea de aterizare/decolare, inaugurată în august 2014, încă nu a fost făcută recepţia oficială. Consilierii judeţeni se reunesc azi în plen, dar nu pentru a stabili recepţia, ci pentru extinderea activităţii medicale la complexul modular de la Leţcani.

 

La mai bine de şase ani de la inaugurare, pista Aeroportului Iaşi nu a fost încă recepţionată oficial. „Am primit Addendum-ul de la urmărirea specială a pistei. Experţii propun două soluţii: fie frezarea pistei, fie realizarea unei lucrări de mentenanţă în sarcina constructorului pentru încă cinci ani. Acest «asphalt blistering» (fenomenul de umflare şi desprindere a stratului superior de asfalt de suportul pe care a fost turnat, n.r.) a apărut şi la alte piste din lume. Totuşi, posibilitatea ca aceste bucăţi din stratul de uzură să se desprindă la aterizarea/decolarea unui avion nu e atât de importantă şi poate fi înlăturată prin activităţi de mentenanţă continue”, a explicat Cătălin Bulgariu, directorul general al Aeroportului.

Recepţia ar urma să fie făcută pe 20 noiembrie, a adăugat el, subliniind că „nu Aeroportul, ci Consiliul Judeţean trebuie să facă acest lucru”, în calitate de proprietar al infrastructurii aeroportuare.

O şedinţă de CJ este însă programată pentru astăzi, nu pentru vineri, iar pe ordinea de zi nu se află un asemenea proiect. Singura propunere de hotărâre legată de aerogară este prelungirea mandatului lui Paul Ciobanu în Consiliul de Administraţie. Cel mai important proiect pe care îl vor adopta astăzi consilierii judeţeni în întrunirea convocată „de îndată” se referă la deschiderea a două linii de gardă la spitalul mobil de la Leţcani, una pe boli infecţioase, iar cealaltă, pe specialitatea terapie intensivă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.