Plan: cel mai mare parc de distracţii din judeţ va fi la Dobrovăţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Plan: cel mai mare parc de distracţii din judeţ va fi la Dobrovăţ

GALERIE
dobrovat poiana2
  • dobrovat poiana2
- +

Consiliul local al comunei lansează săptămâna viitoare procedurile pentru organizarea concursului de proiecte. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, spune primarul Cătălin Martinuş.

Primăria din Dobrovăţ va lansa un concurs de proiecte pentru construirea celui mai mare complex de agrement din zona Iaşului. În acest sens, în primă instanţă, autoritatea locală vrea să pună la dispoziţia unui partener privat o suprafaţă de 3 ha (foto), dar care poate fi completată cu încă 2 ha în măsura în care va fi necesar acest lucru. Terenul se află chiar la intrarea în perimetrul comunei Dobrovăţ dinspre Iaşi, la marginea pă­durii. Potrivit primarului Cătălin Mar­tinuş, intenţia autorităţii este să asigure investitorului inclusiv reţelele de uti­lităţi. În zonă, în acest an, va fi rezolvată problema energiei electrice, în timp ce prin programul de investiţii al ApaVital va fi înfiinţat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.

„Săptămâna viitoare, în Consiliul Local, vom aproba lansa­rea procedurilor pentru organizarea concursului de proiecte. Vom face o cam­panie de promovare de 30 zile şi, ulterior, vom anunţa concursul. Inten­ţia noastră este să găsim un investitor serios, care poate susţine o investiţie de anvergură“, a declarat primarul din Dobrovăţ. El a adăugat că în complex pot fi dezvoltate zone de divertisment, te­renuri de sport, trasee de orientare turistică şi altele. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, a completat edilul. El a menţionat că, în trecut, au mai existat discuţii privind amenajarea unei astfel de zone, dar, pe vremea respectivă, nu puteau fi asigurate toate utilităţile.

„De exemplu, săptămâna trecută, a început procedura de selecţie la E.ON pentru realizarea investiţiei privind extinderea reţelei electrice. În cursul acestui an vom avea curent în zonă. Nimeni nu ar fi venit să investească fără această utilitate. Apă şi canalizare avem pe programul operaţional sectorial, iar cei 2 km până la teren îi vom face noi, fără nicio problemă. Nu mergem pentru ei în mod special, sunt şi case în zonă care trebuie racordate“, a mai spus primarul Marti­nuş. Edilul a precizat că în complex trebuie făcute şi unităţi de cazare, dar a subliniat că dorinţa Primăriei este ca astfel de amenajări să aibă un specific rural 100%. „De ce trebuie ca ieşenii să meargă până la Gura Humorului în căutarea unei zone de agrement? Noi vrem ce este acolo, dar şi alte facilităţi în plus“, a conchis edilul.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.