Plan de măsuri fiscale al USR: reducerea taxelor pe muncă, încurajarea investiţiilor, reforma ANAF
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Plan de măsuri fiscale al USR: reducerea taxelor pe muncă, încurajarea investiţiilor, reforma ANAF

GALERIE
usr
 • usr
- +

Dacă ajunge la guvernare, USR îşi propune mai multe reforme printre care reducerea taxelor pe muncă, măsuri fiscale pentru încurajarea investiţiilor productive şi repatrierea diasporei şi o reformă radicală a ANAF-ului, au anunţat reprezentanţii partidului în cadru unei informări de presă.

„Vrem să menţinem cota unică, dar să existe un prag sub care să nu se mai plătească impozite. Vrem să nu să mai impoziteze sărăcia. Vrem un impozit gradual, un CAS mai mic pentru tineri şi impozit pe venit zero pentru salariul minim”, spune Claudiu Năsui, deputat USR Bucureşti.

Membrii USR propun CAS progresiv în funcţie de vârsta. Astfel, ei vor ca tinerii de până la 21 de ani să fie scutiţi de CAS şi să contribuie gradual la pensie după această vârstă. Contribuţia pentru pensii se va mări cu 5% pentru fiecare an până la cota standard de 25%.

Mai mult, pentru a încuraja tinerii din provincie să se mute într-un oraş mai mare, USR propune reducerea taxelor în primii trei ani pentru tinerii care se relochează. „Vrem să îi ajutăm pe cei care vor să se mute dintr-un sat sau oraş în alt oraş mai mare. Când cineva se mută din Bacău şi vrea un job în Cluj sau Bucureşti, în primii trei ani trebuie să plătească taxe cu 50% mai mici pentru a putea să se dezvolte. Pe termen lung, aceşti oameni ajung la salarii mari pe care le poţi impozita”, spune Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR Dan Barna.

Uniunea Salvaţi România îşi propune să regândească impozitarea şi taxarea încât salariile nete să crească cu 20% fără a creşte costurile pentru angajatori. „Ambiţia noastră este de a creşte salariul cu 20% pentru toată lumea, fără să creştem costul efectiv de salarizare”, spune Năsui.

Ţinta USR este de a scădea cu cel puţin 10 puncte povara fiscală medie, de la 45 – 50% la 35%, ceea ce va permite creşteri salariale nete de circa 20%.

O a doua slujbă ar urma să fie scutită de impozite şi contribuţii.

Cei care se întorc din diaspora vor beneficia de 50% reducere de impozite şi contribuţi în primii trei ani. În acelaşi timp, Uniunea îşi propune să reducă cu cel puţin 50% gradul de emigrare şi de a creşte cu 50% rata de investiţii productive în economie. Pentru aceasta, vor fi aplicate reduceri de taxe pe muncă şi TVA, în special pentru IMM-urile din sectoarele cu evaziune ridicată şi procent mare de angajaţi temporari. Pe modelul din Estonia, va fi eliminată taxarea profitului reinvestit. Companiile care au majoritatea veniturilor din exporturi (sunt excluse exporturile intra-grup) vor beneficia de reducerea taxelor pe muncă, TVA şi profit.

Uniunea îşi propune şi o reformă radicală a ANAF, prin reducerea birocraţiei şi digitalizarea interacţiunii cu statul. Pentru reducerea birocraţiei USR propune introducerea unei declaraţii unice de conformitate, pentru IMM, pe propria răspundere. Controalele vor fi făcute de către agenţiile de resort numai la sesizarea de către clienţi.

Serviciile publice digitale vor fi dezvoltate şi interconectate, astfle încât statul să funcţioneze ca o singură instituţie. Instituţiile vor oferi formulare pre-completate, vor primi solicitări care se pot rezolva exclusiv online, vor fi oferite mai multe tipuri de servicii digitale, de exemplu deschiderea unei firme.

ANAF va avea un board independent, format din profesionişti, care va decide şi va evalua conducerea executivă.

Managerii şi funcţionarii de rang mediu vor fi evaluaţi anual, transparent, şi cel puţin 30% din salarizarea lor de bază va fi pe bază de bonus de performanţă, corelat nu numai cu colectarea, ci şi cu cunoştinţele tehnice sau planul de management. Procedurile de analiză şi control vor fi standardizate, la nivel sectorial, pe tipuri de firme şi contribuabili. (mediafax.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X