PLAN: Programări online la Spitalul „Sf. Spiridon“ pentru evitarea aglomerației
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

PLAN: Programări online la Spitalul „Sf. Spiridon“ pentru evitarea aglomerației

GALERIE
upu
  • upu
- +

Conducerea spitalului lucrează la un soft prin care medicii de familie vor programa pacienţii, pe internet, la medicii specialişti din ambulatoriu. În acest fel, şi Urgenţele vor fi eliberate de o parte dintre pacienţi.

Conducerea Spitalului „Sfântul Spi­ridon“ caută soluţii pentru descongestionarea activităţii din ambulatoriu şi implicit din Unitatea de Primire Ur­genţe (UPU). Comitetul director al uni­tăţii medicale intenţionează să implementeze un proiect prin care medicii de familie din Iaşi şi pacienţii să se poată programa online, în baza trimiterii de la medicul de familie, la medicul specialist spre care are indicaţie. Acest lucru se va putea realiza prin intermediul unui soft special pe care Spitalul „Sfântul Spiridon“ încearcă să-l dezvolte în perioada următoare.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor spitalului, în termen de o lună vor finaliza discuţiile cu toţi actorii implicaţi - Societatea Medicilor de Familie, Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Iaşi - şi ulterior se va decide forma exactă prin care acest proiect va funcţiona. Principalul scop al dezvol­tării acestui proiect este reducerea cozilor din ambulatoriu. De asemenea, spitalul încearcă să descongestioneze şi aglomeraţia din UPU.

„Ideea spitalului este de a realiza acest proiect pentru a găsi soluţii la cozile din ambulatoriu şi pentru a contribui, de asemenea, la reducerea numărului de pa­cienţi din UPU. Vorbim de un soft special care va fi creat şi implementat astfel încât toţi medicii de familie şi toţi pacienţii care au nevoie de un consult să se poată programa online. În acest program vor fi trecuţi toţi medicii de la Spitalul «Sfântul Spi­ridon», şi cei din policlinică, şi cei din spital, aspect ce la va permite pa­cienţilor sau medicilor de familie să facă programare la cine doresc“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Potrivit directorului medical, profesorul Ştefan Georgescu, programarea online va permite pacienţilor care vor să-şi facă analizele în ambulatoriul spitalului să nu se mai aştepte în faţa policlinicii de la primele ore ale dimineţii, ci să vină direct la ora stabilită pe programarea online.

„De ce să stea asiguratul câteva ore la rând pentru analize când poate să vină la o oră stabilită prin intermediul acestui proiect. Pe lângă analize, asiguraţii şi medicii de familie vor putea să-şi programeze orice fel de consult de specialitate. În felul acesta, rezolvăm măcar o parte din problemele cu care ne confruntăm. Pe de o parte, în ambulatoriu nu vor mai fi zeci de oameni la uşile medicilor. Pe de altă parte, cei care ajung în UPU cu trimitere, nu vor mai ajunge în a­ceastă unitate şi prin urmare reducem şi numărul pacienţilor care se pre­zintă aici“, a explicat profesorul Ştefan Georgescu.

În 2015, în UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon“ peste 83.000 de pacienţi, după cum a raportat Di­recţia de Sănătate Publică. Potrivit urgentiştilor, unii bolnavi nu reprezintă urgenţe, ci vin aici pentru că li se acordă îngrijiri medicale gratuite sau pentru că nu trebuie să mai aştepte până la data la care au fost programaţi în scris la medicul specialist. Unitatea medicală va anunţa luna următoare de când programarea online va fi posibilă pentru Ambulatoriul de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.