Plan roşu de intervenţie activat, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău, într-un restaurant din Mureș

duminică, 09 februarie 2025, 10:00
2 MIN
 Plan roşu de intervenţie activat, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău, într-un restaurant din Mureș

Autorităţile din judeţul Mureş au activat, sâmbătă seară, planul roşu de intervenţie, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău, într-un restaurant din Reghin. În local se aflau 400 de oameni, 30 fiind duşi la spital., iar la faţa locului fiind dislocate unsprezece ambulanţe şi un punct medical, dar şi echipajul care intervine în caz de risc chimic, radiologic, biologic şi nuclear (CBRN). În local se desfăşura Balul Însuraţilor, găzduit de un fost parlamentar PSD. Bucătăria restaurantului a fost închisă temporar de inspectorii ANPC.

Apelul la 112, prin care se anunţa că mai multor persoane li s-a făcut rău, într-un restaurnat din oraşul Reghin, a fost dat la ora 19:000, sâmbătă seară.
„Având în vedere numărul mare al beneficiarilor prezenţi în această locaţie (aproximativ 400 de persoane), la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale alocate la caz. De asemenea, pentru optimizarea misiunii de răspuns, in zona de intervenţie a fost amplasat şi Punctul Medical Avansat pentru evaluarea şi trierea persoanelor. Până în acest moment, 29 de persoane au fost transportate la CPU Reghin pentru investigaţii medicale şi 7 persoane în evaluare în Punctul Medical Avansat”, anunţă ISU Mureş..
Echipajul CBRN trimis la faţa locului a făcut măsurători, iar valorile rezultate nu indicau depăşiri peste limita normală. În zonă au fost de asemenea trimise 11 ambulanţe B2, două microbuze pentru transport persoane, trei autospeciale pentru transport victime multiple.
În sprijinului echipajelor din Mureş au intervenit şi resurse medicale suplimentare de la ISU Cluj, ISU Sibiu şi ISU Bistriţa-Năsăud.
ANPC anunţă că echipe de la Comisariatele pentru protecţia consumatorilor din Mureş şi Bistriţa vor face acţiuni de control la restaurant.
Există suspiciunea că motivul stărilor de rău îl  reprezintă o toxiinfecţie alimentară la un eveniment denumit Balul Însuraţilor.
Acţiunile ANPC sunt coordonate de Directorul general al instituţiei, Paul Anghel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii