anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Conflict cu tentă discriminatorie între cei doi vecini ai unei vile duplex

Planificarea unui botez s-a lăsat cu scandal între vecinii unui duplex

GALERIE
amenda
 • amenda
- +

Discuţiile pe marginea unui botez catolic s-au soldat cu două amenzi şi un proces pe rolul instanţelor ieşene. Reclamaţia unei vecine i-a adus unui ieşean o amendă pentru proferarea de injurii şi o a doua, pentru tulburarea liniştii publice.

C.B. locuieşte cu soţia şi cei doi copii într-un duplex din apropierea şoselei Rediu. Cealaltă jumătate a casei este proprietatea familiei M. Pe 10 octombrie anul trecut, C.B. a primit vizita unor cunoscuţi, pentru a discuta detaliile botezului fetiţei acestora. Discuţiile au fost purtate până seara în mica grădină a duplexului, fiind pusă şi muzică. Conform precizărilor lui C.B., pe tot parcursul discuţiilor, vecina E.M., aflată la balcon, a făcut diverse comentarii discriminatorii la adresa musafirilor şi a soţiei lui C.B., fără ca aceştia să dea vreo replică. După plecarea musafirilor, C.B. s-a retras în casă.

După ora 22, membrii familiei B. au auzit bătăi puternice cu pumnii şi picioarele în uşă. La intrare se afla fiica lui E.M., vecina lor, însoţită de trei prieteni, afişând o atitudine războinică şi ameninţându-i că vor cere Direcţiei pentru Protecţia Copilului decăderea din drepturile părinteşti. C.B. a chemat poliţia, dar la sosirea echipajului, conflictul se aplanase. Totuşi, C.B. a primit ulterior un proces-verbal de contravenţie datat 25 noiembrie, prin care era amendat cu 400 de lei pentru injurii şi zgomotul produs. În faţa instanţei, C.B. a recunoscut că avusese loc un schimb de replici pe un ton violent, dar numai ca urmare a scandalului provocat de vecini.

Martorii audiaţi nu au confirmat afirmaţiile lui E.M. referitoare la zgomotul produs de întâlnirea organizată de C.B., muzica ascultată fiind ambientală. De altfel, judecătorii au remarcat că poliţiştii chemaţi la faţa locului au greşit iniţial adresa. Or, dacă muzica ar fi avut un volum ridicat, ei nu ar fi avut nicio problemă în identificarea sursei de zgomot. Niciunul dintre martorii audiaţi nu a putut exemplifica injuriile pe care le-ar fi proferat C.B., judecătorii apreciind că nu poate fi apreciată temeinicia procesului-verbal de amendă. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au decis anularea celor două amenzi. Inspectoratul Poliţiei Judeţene a făcut apel împotriva sentinţei, Tribunalul urmând să se pronunţe la începutul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.