Planuri pentru două noi grădiniţe în oraş: Bucium şi Dacia. Cu bani de la UE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Planuri pentru două noi grădiniţe în oraş: Bucium şi Dacia. Cu bani de la UE

GALERIE
gradinita1
  • gradinita1
- +

Valoarea lucrărilor ar urma să fie de 5,9 milioane lei, respectiv 7,9 milioane lei.

Consilierii locali se vor reuni la sfârşitul acestei săptămâni într-o nouă şedinţă ordinară.

Până ieri după-amiază, pe ordinea de zi fuseseră incluse 24 de proiecte de hotărâre. Două dintre proiecte fac referire la construirea a două noi grădiniţe: una în Bucium şi cealaltă în Dacia. În cazul acestor proiecte vor fi aprobate studiile de fezabilitate, valoarea lucrărilor fiind stabilită la 5,9 milioane lei şi, respectiv, la 7,9 milioane lei.

Ambele proiecte beneficiază de fonduri europene. În total, vor fi create 460 de locuri pentru învăţământul preşcolar. În relaţie cu sistemul educaţional, plenul Consiliului Local (CL) va mai adopta o decizie prin care va nominaliza reprezentanţii CL în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2019 - 2020.

Un alt proiect propus de executiv reprezintă primul pas pentru înfiinţarea unui muzeu dedicat copiilor şi universului copilăriei la Iaşi. Proiectul va fi gestionat de Ateneu şi, în acest sens, CL transmite în concesiune un imobil din Păcurari, respectiv Casa Buicliu, monument istoric.

De remarcat că, recent, un consilier local PNL (Răzvan Timofciuc) a iniţiat un proiect pentru modernizarea aceleiaşi clădiri, lăsată de izbelişte în ultimii doi ani, după ce Primăria a evacuat mai multe persoane care ocupau abuziv spaţiul.

Planul Ateneului Iaşi este de a accesa fonduri de reabilitare de la Ministerul Culturii prin intermediul unui program pentru refacerea monumentelor istorice. Alte proiecte care vor intra în plenul CL fac referire la o rectificare bugetară, aprobarea unor solicitări locative, un schimb de terenuri şi aprobarea de planuri urbanistice zonale.

De remarcat că unul dintre beneficiarii şedinţei de vineri, 27 septembrie, va fi consilierul local PSD Vlad Nedelcu. Acesta a solicitat un drept de superficie asupra a două terenuri de pe strada 14 Decembrie 1989 (de 84 mp şi, respectiv, 52 mp), situate de o parte şi de alta a unei proprietăţi imobilare a consilierului PSD.

Pentru ambele terenuri, Nedelcu ar urma să achite anual o superficie în valoare totală de 450 euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.