Planurile noului şef al administraţiei Aeroportului: stabilizarea traficului şi revenirea pe profit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Planurile noului şef al administraţiei Aeroportului: stabilizarea traficului şi revenirea pe profit

GALERIE
Alexandru Anghel
  • Alexandru Anghel
- +

Pe fondul restrângerii numărului de curse aeriene, Alexandru Anghel pledează pentru investiţii rapide pe fonduri europene, în locul proiectelor mari şi costisitoare - cum e cel al construirii unui nou aeroport dincolo de pistă.

 

Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Aeroport revine într-o funcţie de conducere la aproape trei ani după ce a fost alungat, la propriu, din biroul de director general al regiei. Amintim că, la sfârşitul lui 2017, Alexandru Anghel deţinea acest mandat cu titlu temporar şi câştigase prin concurs un nou mandat de membru în CA. El a fost mai întâi suspendat ilegal, în 2017, chiar înainte de Crăciun, apoi i s-a reziliat contractul de director la începutul lui 2018. Dacă, atunci, lăsase Aeroportul cu un profit de două milioane de euro şi un trafic anual de 1,15 milioane de pasageri, acum profitul s-a redus la jumătate (4 milioane în 2019), iar traficul a crescut cu doar 168 mii. În 2017, Blue Air era operatorul principal de zboruri la Iaşi. Astăzi, compania mai efectuează doar trei curse pe săptămână, de la Iaşi la Bucureşti. Evident, problemele financiare ale Blue Air nu pot fi puse pe seama celor de la Aeroport, însă Anghel a subliniat că era obligaţia şefilor aerogării să caute, să atragă alte companii aeriene către Iaşi.

Trebuie menţionat că, în aşteptarea ajutorului promis de către guvern încă de la ieşirea din starea de urgenţă, Blue Air a anulat mai multe curse, atât de la Iaşi, cât şi din Bacău şi Bucureşti. Aeroportul băcăuan tocmai s-a redeschis în urmă cu o săptămână, după lucrări de modernizare a pistei care au durat două luni. Şi Wizz Air a redus frecvenţa unor curse aeriene, la fel, atât din Iaşi, cât şi din Bacău. Astfel, în locul celor două curse săptămânale de la Iaşi spre Billund (Danemarca), a rămas un singur zbor, de la Bacău. Din cele trei curse spre Roma de la Iaşi, una se va opri în Bacău. La fel, cursa de Catania a „plecat” de la Iaşi la Bacău, de unde Wizz mai operează un zbor săptămânal spre München (Memmingen). Din Bacău, Blue Air continuă să opereze destinaţii externe: Londra (4 zboruri pe săptămână), Dublin (2), Roma, Torino şi Bergamo (câte unul). Din Iaşi, practic toate destinaţiile externe sunt ale Wizz Air. Avioanele Tarom zboară la Bucureşti unul până la trei zboruri pe zi, iar Austrian Airlines, de două ori pe săptămână spre Viena. Cu Wizz, se poate ajunge la Londra (zilnic), la Roma, Bergamo, Eindhoven, Liverpool, Dortmund, Bologna şi Bruxelles. Parisul este o promisiune, din noiembrie, alte curse fiind propuse abia pentru jumătatea lui decembrie. „Prioritatea acum este stabilizarea traficului pe Aeroport, să menţinem destinaţiile - cel puţin cele care erau operate înainte de criză”, a explicat noul preşedinte al CA care este primul lucru ce trebuie făcut la Aeroport.

Dacă anul acesta este unul complet atipic, nu la fel se poate spune despre 2018 şi 2019. Extinderea platformei betonate pentru staţionarea avioanelor este singura investiţie de anvergură din toată această perioadă. În schimb, în loc să fie realizat proiectul pe fonduri europene de extindere a actualelor terminale de pasageri şi a parcării, conducerea Aeroportului s-a concentrat pe un studiu costisitor cu un rezultat previzibil: mai multe oportunităţi de dezvoltare dincolo de pistă - însă cu un cost mult mai mare, un nivel de finanţare incert şi într-o perspectivă neclară, date fiind condiţiile restrictive din această perioadă. Ezitarea de la Iaşi, care a lăsat loc dezvoltării infrastructurilor aeroportuare la Suceava şi Bacău, a dus la pierderea avantajelor, ne-a spus Alexandru Anghel. „Vom analiza cu atenţie documentele Masterplanului, pentru că, la o primă vedere, calitatea nu e una corespunzătoare. Nu este oportună folosirea lui acum, iar banii i-am putea folosi pentru alte proiecte, care deja există. Pe partea de dezvoltare, vom încerca să abordăm investiţii pe termen scurt din fonduri europene”, a explicat el care sunt principalele direcţii de acţiune. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.