anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Plata impozitelor la Fisc, un adevărat calvar

Ieşenii se plâng că sunt nevoiţi să stea la cozi umilitoare şi în plus trebuie să se deplaseze de la o clădire la alta a instituţiei ca să-şi achite taxele.

GALERIE
administratia finantelor generale - taxe04
 • administratia finantelor generale - taxe04
- +

 Unii ieşeni se arată nemulţumiţi de modul în care trebuie să-şi plătească impozitele şi susţin că ar dura destul de mult să achite taxele cu numerar.

În calitate de contribuabil vă semnalez modul în care se fac încasările (cu cash) a impozitelor persoanelor fizice la Administraţia Financiară a Municipiului Iaşi din strada Sfântul Lazăr. În cazul în care vrei să plăteşti cu numerar stai la nişte rânduri fără logică pentru că este un singur ghişeu unde se eliberează o foaie de vărsământ”, a precizat ieşeanul în e-mailul pe care ni l-a trimis. Acesta a continuat, însă. După ce stai la rândul respectiv constaţi că nu ai unde să o plăteşti pentru că nu există casierie şi trebuie să te deplasezi la casieria din sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi unde oricum nu scapi de statul la nişte cozi inexplicabile. Aici eşti întâmpinat de nişte doamne care au în aşa fel activitatea organizată că una îţi listează chitanţa şi la celălalt ghişeu alta îţi încasează banii. Dacă încerci să plăteşti fără să-ţi mai listeze foaia de vărsământ în Sf. Lazăr nu ai nicio şansă să-ţi plăteşti impozitul cu cash. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care se discută de lipsa banilor pentru pensii şi salariile bugetarilor”, a mai precizat cetăţeanul. Reporterii de la “Ziarul de Iaşi” au contactat şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Finanţe Publice pentru a obţine un punct de vedere despre situaţia expusă de ieşeanul care ne-a scris. Îndrumăm ieşenii să se îndrepte mai mult către plata impozitelor prin sistemul online, întrucât este mai uşor şi mai eficient”, a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Finanţe Publice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.