Platforma Aresel i-a solicitat lui Iohannis retragerea decoraţiei primarului Dorin Florea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Platforma Aresel i-a solicitat lui Iohannis retragerea decoraţiei primarului Dorin Florea

GALERIE
Dorin Florea
  • Dorin Florea
- +

Platforma Aresel a depus la Administraţia Prezidenţială o scrisoare prin care îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis retragerea decoraţiei lui Dorin Florea, primarul Municipiului Târgu Mureş. Dorin Florea a fost decorat în 2011, de către preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Platforma Aresel, prin declaraţiile publice făcute, Dorin Florea incită la ură împotriva minorităţii rome şi la discriminare a persoanelor care aparţin grupurilor vulnerabile, încălcând astfel prevederile art. 30, alin. 7 din Constituţia României.

Textul la care se face referire prevede că ”sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

”Aleşii în funcţii publice nu ar trebui, sub nici o formă, să atace, să discrimineze, să umilească sau să instige la ură împotriva unei persoane sau unui grup de persoane pe motiv de rasă, etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală sau categorie socială. Primarul Dorin Florea însă tocmai acest lucru îl face, neţinând cont nici de Constituţia României, nici de reglementările internaţionale privind drepturile omului, drepturi cum ar fi dreptul persoanelor aparţinând minorităţilor de a nu fi discriminate şi dreptul la demnitate. Ceea ce este mai important este că dânsul rămâne indiferent în faţa acuzelor care i s-au adus şi continuă să i se aducă, şi anume că manifestă clar în declaraţiile sale dispreţul faţă de o categorie de persoane, aceste declaraţii stârnind valuri de comentarii rasiste pe reţelele de socializare şi nu numai, prin urmare fiind declaraţii instigatoare la ură pe motiv de rasă şi categorie socială”, au transmis repreezentanţii Platformei Aresel.

Potrvit acestora, primarul Dorin Florea ”nu numai că îşi arată dispreţul faţă de persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile şi defavorizate („săraci” şi „ţigani”), dar propune cu nonşalanţă politici publice de control al vieţii intime/private şi de purificare socială, inspirate de doctrina şi politicile naziste”. ”Considerăm că derapajele primarului Dorin Florea sunt periculoase pentru întreaga societate şi credem că atitudinea edilului este una dezonorantă şi nedemnă de un Cavaler al Ordinului Pentru Merit şi vom insista pentru retragerea decoraţiei conferite acestuia.”, au mai transmis reprezentanţii Platformei Aresel.

Dorin Florea a fost decorat în 2011, de către preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler. Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (ALDE), propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.