Platforme de e-learning pentru elevii viitorului: Casa Corpului Didactic Iaşi, în parteneriat cu o universitate din Istanbul într-un proiect de educaţie digitală

marți, 05 septembrie 2023, 14:44
2 MIN
 Platforme de e-learning pentru elevii viitorului: Casa Corpului Didactic Iaşi, în parteneriat cu o universitate din Istanbul într-un proiect de educaţie digitală

O nouă întâlnire transnaţională în aceste zile, în cadrul proiectului de Parteneriat Strategic 2020-1-TR0 1-KA2 226-SCH-098336, “Specially Digitalised (Special Learning Disability)” din cadrul Programului ERASMUS+, Parteneriate pentru învăţare – Educaţie Şcolară, amplu proiect în care Casa Corpului Didactic Iaşi este partener.

Proiectul este coordonat de Turcia – Istanbul Provincial Directorate of National Education, cu parteneri din România – Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi, Bulgaria – SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania – MEDIA CREATIVA 2020 S.L., Portugalia – Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira, şi din Turcia – Anadolu University şi Istanbul ZAIM-Sabahattin University. Contextul în care se desfăşoară proiectul este legat de necesitatea de a oferi oportunităţi de învăţare pentru elevi şi profesori, în format digital. “Mă aflu pentru a doua oară în Istanbul, însă de data aceasta la Zaim-Sabahattin University, la evenimentul de multiplicare al proiectului. Spre final de proiect constatăm că avem nevoie de noi platforme educaţionale, pentru că în cei 4 ani de parteneriat tehnologia utilizată în educaţie s-a schimbat enorm, şi este clar că învăţământul viitorului nu mai poate exista fără digitalizare educaţională specializată”, spune şeful CCD Iaşi, Silviu Iordache.

Strategiile de cercetare şi inovare ale Comisiei Europene subliniază importanţa transformării Europei într-un centru de educaţie digitală de nivel mondial, iar transferul de informaţii trebuie facut cât mai curând posibil utilizând tehnologia digitală şi colaborativă ca o necesitate a digitalizării şi modernizării sistemelor de învăţământ cu noi metode şi tehnici. În acest sens proiectul nostru dezvoltă prin intermediul unei platforme digitale materiale de instruire virtuală şi aplicaţii susţinute de toţi partenerii europeni, spun oficialii CCD Iaşi.

În cadrul proiectului, au fost dezvoltate materiale de instruire virtuală şi aplicaţii propuse si susţinute de toţi partenerii în egală măsură. După dezvoltarea unor module de instruire, se va urmări creşterea motivaţiei elevilor, profesorilor şi părinţilor acestora prin utilizarea platformei de e-learning: https://speciallydigitalised.anadolu.edu.tr/. Un aspect important este faptul că după parcurgerea de către elevi şi profesori a platformei de e-learning, aceştia vor obţine certificarea în format digital.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii