Ploaia de alaltăieri a făcut ravagii în sudul judeţului Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ploaia de alaltăieri a făcut ravagii în sudul judeţului Iaşi

GALERIE
inundatii
  • inundatii
- +

Nicio ploaie nu trece prin judeţ fără a produce pagube. Precipitaţiile de marţi după-amiază au afectat serios comuna Şcheia.  

„Am primit o raportare din partea comitetului local pentru situaţii de urgenţă. Ploaia şi scurgerile de torente de pe versanţi au afectat infrastructura locală. Pagubele semnalate sunt în curs de verificare şi evaluare“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă. În satul Cioca-Boca, ploile au avariat patru locuinţe şi au inundat 1,5 ha de teren. Au fost afectate de precipitaţii 5 km de drumuri comunale şi un kilometru de drum judeţean. Cele mai puternice ploi s-au înregistrat ieri la Şipote, unde totalul precipitaţiilor s-au ridicat la 36,9 litri/mp.

Prefectura nu a finalizat încă centralizarea pagubelor produse de grindina de acum zece zile. La acea dată, primarii din judeţ au raportat avarierea a 552 de case şi 192 de anexe gospodăreşti, două poduri, 94 km de drumuri comunale, 13,45 km de drumuri judeţene, 1,3 km de reţele electrice şi 4,8 km de reţele de telecomunicaţii.

În întreg judeţul, 9.808 ha de terenuri arabile au fost lovite de grindină. Pe lista localităţilor afectate de grindină se află oraşul Târgu Frumos şi comunele Andrieşeni, Bivolari, Ciohorăni, Ciurea, Costeşti, Cucuteni, Deleni, Drăguşeni, Gropniţa, Heleşteni, Ion Neculce, Lespezi, Mironeasa, Movileni, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Scobinţi, Şipote, Tansa, Tomeşti, Trifeşti, Victoria şi Vânători. Centralizarea pagubelor urmează să stea la baza solicitării de sprijin financiar din partea Guvernului. Până atunci, primarii localităţilor afectate şi sătenii păgubiţi urmează să se descurce singuri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.