anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Pluguşorul lui Petrică Movilă: „Acum, la final de an,/ Mă simt ca Vosganian“

GALERIE
movila
 • movila
- +

Pluguşorul lui Petrică Movilă:

Aho, aho şi vai, vai, vai!/ N-am nici clopot, nici buhai,/ Nu mai am nici plug, nici cai,/ Am rămas şi fără bici,/ Dar tot am venit aici/ Prin mormane de zăpadă./ Pe poleiul de pe stradă/ Chiar am şi căzut, grămadă!/ Mult mai rău e c-am rămas/ Fără postul meu cel gras,/ Ce mulţi prieteni a atras/ Şi-au intrat în PMP/ Pe toate funcţiile,/ Că-i spuneau fraţi şi copii/ "Petru M şi Prietenii"!/ Eu sunt Petrică Movilă,/ Trecut la viaţa civilă;/ Acum, la final de an,/ Mă simt ca Vosganian./ Trageţi plugul prin troian!/ Hăăăi-hăi!

Am avut patru mandate,/ Dar s-au dus, le-am dat la spate./ Dacă mă gândesc la rece,/ Prin veacul şaptesprezece,/ Am urmat şi o stabilă/ Carieră slavofilă,/ Ca Ierarh Petru Movilă!/ Acum, vai, s-a terminat,/ Nu mai sunt nici deputat,/ Că partidul n-a intrat!/ Cu buhaiul m-am băgat/ Şi oameni i-am angajat/ Să mă facă mai curat,/ După ce m-au acuzat/ Că am muşamalizat/ Şi chiloţi murdari am dat,/ Pătaţi la fund cu cafea:/ Peste noapte i-au spălat!/ Aşa, din combinator,/ Am ajuns reformator./ Mai recent, m-a pus la zid/ O colegă de partid:/ Spune că ne-am simţit bine/ Şi-are un copil cu mine.../ Asta nu-i adevărat,/ Că m-am şi interesat:/ Copilaşu-i frumuşel,/ Nu semăn defel cu el!/ Din an mai e doar un ceas,/ Dar eu singur stau, retras:/ Nu fac chef, ci parastas!/ Hăăăi-hăi!

Ca în fiecare an, a urat tot Cip IEŞAN

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X