anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Pluguşorul premierului Nicolae Ciucă: Fiindcă ne rotim uşor,/Ca puii la rotisor

GALERIE
Ciuca uratura
 • Ciuca uratura
- +

Aho, drepţi!/Atenţiune!/Azi vă spun doar lucruri bune:/Cu toţii v-aliniaţi,/Copca la gât încheiaţi/Şi pe mine m-ascultaţi./Domnu' Klaus, ce ordonaţi?/Eu sunt premierul Ciucă,/Desemnat să vă conducă./De urat m-am pregătit,/Bocancii i-am lustruit,/Am dat şi pe baionetă,/Pe cucul de la bonetă,/Treaba-i gata pe sector,/În WC şi spălător/Şi cu gaz am mai frecat,/Ca să pară că-i curat,/Numai bun pentru urat./Mâine anul se-nnoieşte:/Vă urez milităreşte,/În doar câteva cuvinte:/Ochii şi pieptu-nainte!/Hăăăi-hăi!/

Să nu-ngheţ în timp ce ur,/Mi-am tras miniştri în jur/Şi, în loc de zurgălăi,/Sună Neacşu, măi flăcăi!/Acu-i noapte de urat;/Mai demult, eu am jurat/Că am să rămân curat/Şi că de atunci, în veac,/Politică n-am să fac;/Nu a fost o vorbă-n vânt,/Ci m-am ţinut de cuvânt:/Ceea ce fac eu acum/Nu-i politică nicicum,/Nu are treabă cu statul,/E ceva de tot păcatul!/Trageţi plugul şi mai tare,/Cât mai stăm la guvernare!/Hăăăi-hăi!/

Hai băieţi, să bem o bere,/Să ne luăm la revedere;/Drumu-i lung, funcţia-i grea,/Pân' la liberarea mea!/Nişte luni şi restul, zile,/Şi-mi vin hainele civile:/Închid lada, pun capacu'/Şi-i las locul lui Ciolacu,/Fiindcă ne rotim uşor,/Ca puii la rotisor./Trenu-n gară patinează,/Guvernul funcţionează,/Miniştrii se carotează./Trageţi plug prin toată zarea:/La mulţi ani!/Executarea!/Hăăăi-hăi!/

Vezi si: PRIMIŢI CU URATUL? Ore-n şir am tot fumat/Gaze de eşapament,/C-am ajuns şi dependent

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.